Redactia.ro
Home » Știri » Situație fără precedent! Doi soți români, amendați pentru că și-au luat copilul minor într-o călătorie în Germania. Iată care este motivul!

Situație fără precedent! Doi soți români, amendați pentru că și-au luat copilul minor într-o călătorie în Germania. Iată care este motivul!

O situație fără precedent s-a întâmplat pe aeroportul Allgäu din oraşul german Memmingen! Părinții care și-au luat copilul în călătorie în Germania au fost amendați de polițiști. Motivul – minorul ar fi trebuit să fie la școală, iar el absenta nemotivat. 

Situație fără precedent! Doi soți români, amendați pentru că și-au luat copilul minor într-o călătorie în Germania. Iată care este motivul!

La debarcarea, poliția germană a interogat cuplul. Aceștia au pus întrebări cu privire la scopul călătoriei și motivul pentru care alături de ei se află și copilul. Asta, pentru că minorul ar fi trebuit să fie la cursuri. Astfel, ei au fost acuzați că încalcă dreptul la școlarizare obligatorie a copilului, pentru că în România nu era vacanță.

Ulterior, unitatea școlară din București a fost anunțată de polițiști de acest fapt. Și Primăria de Sector va trebui să stabilească o nouă amendă pentru cei doi, potrivit allgaeuer-zeitung.de. Se pare că această lege există în România, dar se aplică mai mult în cazul adolescenților

Părinții ai căror copii absentează nemotivat de la școală riscă o amendă de până la 5.000 de lei. Spre deosebire de Germania, în România nu a fost semnalat niciun caz în care părinţii să fie întrebaţi de poliţişti de ce copilul nu este la şcoală sau chiar amendați pentru acest lucru.

Fragmentul din lege care permite amendarea părinţilor:

„(2) Părintele sau tutorele legal instituit este obligat să ia măsuri pentru asigurarea frecvenței școlare a elevului, pe perioada învățământului obligatoriu. Nerespectarea acestei prevederi din culpă părintelui sau a tutorelui legal instituit reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 5000 RON sau muncă echivalentă în folosul comunității, prestată de părinte sau de tutorele legal instituit.

(3) Amenzile sau muncă în folosul comunității sunt aplicate de primărie, la sesizarea directorului unității de învățământ. Banii astfel obținuți pot fi utilizați exclusiv în folosul învățământului preuniversitar”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: