Redactia.ro
Home » Știri » Situație îngrijorătoare într-o localitate din Galați! Oamenii nu respectă carantina, deși au o incidență de 7,41 la mia de locuitori

Situație îngrijorătoare într-o localitate din Galați! Oamenii nu respectă carantina, deși au o incidență de 7,41 la mia de locuitori

Situație îngrijorătoare într-o localitate din Galați

Oamenii din comuna Ivești, județul Galați au făcut scandal, după ce autoritățile au decis să prelungească carantina cu încă două săptămâni într-un cartier cu multe persone de etnie romă. Aceștia au revoltați după ce au aflat că trebuie să stea izolați 14 zile în casă.

Situație îngrijorătoare într-o localitate din Galați! Oamenii nu respectă carantina, deși au o incidență de 7,41 la mia de locuitori

Locuitorii din comuna Ivești, județul Galați sunt revoltați după ce autoritățile i-au anunțat că s-a prelungit carantina cu încă două săptămâni. Această decizie a fost luată după ce mai multe persoane de etnie romă nu au respectat măsurile. Astfel, când au auzit că trebuie să rămână în izolare 14 zile, oamenii au fost revoltați și au început să se certe cu jandarmii și polițiștii.

Încă de dimineață, locuitorii din zona carantinată au venit lângă filtrele de poliție, în speranța că vor putea circula liber, dar autoritățile i-au oprit. “S-au revoltat că nu mai au posibilități. Înainte și-au făcut provizii, dar acum s-a ajuns la fundul sacului”, a declarat un locuitor.

Locuitorii revoltați că nu au alimente

Liderii rromilor au declarat că nu mai au alimente, iar voluntarii le aduc doar medicamente, în cazuri urgente. Primarul localității a decis să crească numărul voluntarilor, pentru a avea cine să facă cumpărăturile pentru cei aflați în izolare. “La început, în primele zile, când toată lumea avea ce-i trebuie, nu se știa. Am spus “mă, luați pentru medicamente, atât.” Când lucrurile s-au înrăutățit au sarcina să se ducă să cumpere orice le dă”., a declarat Cornel Hamza, primarul comunei Ivești.

Potrivit autoritățile, carantina a fost elaborată într-un singur cartier din Ivești, fiind identificate mai multe cazuri de coronavirus. Reprezentantul rromilor a menționat că are încredere în localnici și că vor respecta măsurile fără a se impune. În numai două săptămâni, oamenii legii au deschis trei dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar cinci persoane sunt cercetate pentru că au vrut să iasă din zona aflată în carantină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: