Redactia.ro
Home » Știri » Situație terifiantă în SUA! 10 oameni au murit în urma unui atac armat. Ce spune președintele Biden

Situație terifiantă în SUA! 10 oameni au murit în urma unui atac armat. Ce spune președintele Biden

Situație terifiantă în SUA! Zece persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui atac armat într-un supermarket din orașul Buffalo, aflat în statul New York. Atacatorul a intrat în magazin și a început să tragă la întâmplare. Întregul incident a fost transmis live pe internet chiar de către autorul atacului. Oamenii au fost uciși cu brutalitate. 

Situație terifiantă în SUA! 10 oameni au murit în urma unui atac armat

În total 13 persoane au fost împușcate, potrivit poliției din Buffalo. Zece au murit pe loc, iar alte trei au fost rănite. În urma masacrului, 10 oameni au fost răniți mortal. Majoritatea victimelor fiind persoane de culoare, a declarat comisarul Joseph Gramaglia – de la Departamentul Poliției din Buffalo.

Viața celor trei persoane rănite nu le este pusă în pericol. Ei sunt angajați ai supermarketului. Un ofițer de poliție pensionat care lucra în calitate de agent de securitate a încercat să îl împuște pe agresor, însă a fost ucis.

Suspectul a împușcat mai întâi patru persoane în parcare. Trei dintre ele au decedat. Atacatorul, un bărbat alb în vârstă de 18 ani, nu este din Buffalo. El călătorise ore întregi înainte de a comite atacul, a anunțat primarul orașului, Byron Brown. Criminalul a folosit o cameră pentru a transmite online atacul. Această scenă terifiantă a fost caracterizată de FBI ca fiind un act motivat de un „extremism violent”

„Acesta este cel mai rău coșmar cu care se poate confrunta orice comunitate. Suntem răniți și înlăcrimați. Profunzimea durerii pe care o simt familiile și pe care o simțim cu toții în acest moment nu poate fi nici măcar explicată”, a spus primarul din Buffalo, Byron Brown.

Ce spune suspectul crimelor

Suspectul crimelor de la supermarketul american a fost dus în fața instanței. Surprinzător este faptul că el a predat „nevinovat” la acuzația de crimă de gradul întâi. Asta, deși și-a transmis atacul live, a declarat pentru CNN judecătorul șef al Curții Buffalo City, Craig Hannah.

Ce spune președintele Joe Biden

Președintele Joe Biden și soția sa, Jill, au fost informați despre masacrul din statul New York, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă. Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată în declarația reprezentanților președintelui.

Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva

Masacrul de sâmbătă din Buffalo este cel mai recent atac armat despre care autoritățile spun că este legat de ura pe criterii rasiale.

Recent au mai avut loc atacuri similare la un magazin Walmart din El Paso, Texas, la Sinagoga „Arborele Vieții” din Pittsburgh și la Biserica Episcopală Metodistă Africană „Emanuel”, situată în Charleston, Carolina de Sud.

„Departamentul de Justiție se angajează să desfășoare o investigație amănunțită și rapidă asupra acestei împușcături și să caute dreptate pentru aceste victime nevinovate”, a declarat procurorul General al Americii, Merrick Garland.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: