Redactia.ro
Home » Știri » Soarele ar putea distruge coronavirusul în 30 de minute. Ce au descoperit specialiștii

Soarele ar putea distruge coronavirusul în 30 de minute. Ce au descoperit specialiștii

Razele soarelui ucide coronavirusul

Specialiștii au descoperit că razele de soare puternice ar putea distruge virusul ucigaș. O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii susțin că soarele poate distruge coronavirusul.

Razele de soare ar putea distruge coronavirusul

Potrivit Mediafax, o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii a descoperit că soarele poate distruge noul coronavirus în 30 de minute.

Conform specialiștilor, manșonul protector al virusului ucigaș este omorât de căldura corpului, motiv pentru care, vara și razele soarelui vor ajuta la stoparea răspândirii coronavirusului.

DIferite studii au arătat că soarele poate distruge aproximativ toate particulele de virus din aer în mai puțin de 10 minute, mai exact în șase minute.

Coronavirusul este un agent patogen care nu se poate autoreproduce, ci este multiplicat de celula parazitată. În general, virusul nu este considerat o ființă vie, aceasta fiind cea mai simplă formă de viață acelulară.

Virusul este format din genom viral, care este un material genetic ADN sau ARN și o teacă sau un înveliș protector, de natură proteică, numită capsidă.

Vitamina D, tratamentul împotriva coronavirusului

SPecialiștii menționează că vitamina D, produsă în mod normal de către organism atunci când este cald, accelerează sistemul imunitar și devine un scut de nădejde în fața virusurilor.

Doctorii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de infectări, motiv pentru care aceștia recomandă ca populația să stea cât mai mult la soare, deoarece în interior infecția cu COVID-19 durează mai mult.

Totodată, aceștia avertizează ca lumea să păstreze distanța socială, atunci când oamenii aleg să se bucure de soare.

Datele arată că în perioada de înjumătățire a virusului, respectiv timpul necesar pentru reducerea la jumătate a concentrației virale este de 18 ore la o temperatura cuprinsă între 21 și 24 de grade Celsius.

Mai mult, când virusul este în aer, perioada de înjumătățire este de o oră la o temperatura de 21-24 grade Celsius cu 20% umiditate, susțin specialiștii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: