Redactia.ro
Home » Știri » ŞOC în PNL: Florin Cîţu şi-a dat demisia! Cine ar putea prelua interimar șefia partidului

ŞOC în PNL: Florin Cîţu şi-a dat demisia! Cine ar putea prelua interimar șefia partidului

florin citu pnl

Florin Cîţu şi-a dat demisia de la conducerea PNL. Vestea şocantă a venit la 6 luni de la instalarea în funcția de președinte al partidului, în contextul în care liderii partidului care l-au susținut au cerut acum schimbarea sa din funcție și organizarea rapidă a unui nou congres al PNL.

El a făcut anunțul la sediul PNL, unde convoase o ședință a conducerii, boicotată însă de liderii partidului.

Dan Vîlceanu a demisionat alături de Cîţu

La ședința convocată de președintele PNL au venit Dan Vâlceanu, care a spus vineri că își anunță demisia, dar și fostul președinte al partidului, Theodor Stolojan. Întrebat dacă demisionează și de la șefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Nu. Acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”.

Chestionat, mai departe, dacă ar fi putut rămâne la conducerea PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliția cu PSD, Cîțu a spus „cred că da”. Cîţu a mai zis că această şedinţă a Biroului Executiv este singura statutară convocată în week-end.

Rolul acestei şedinte era de a discuta cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu PNL. Voiam să discutăm puţin şi despre acţiunile mele care au fost critiate în spaţiul public referitor la acest compromis cu PSD. Da, e adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis cu PSD.

Am avut dreptate, inflaţia creşte, dobânzile cresc. Toate vor avea efecte şi e păcat pentru că sunt măsuri care îii ajută pe români şi creşterea pensiilor, şi a salariilor, dar trebuie făcute cu cap„, a declarat Florin Cîţu.

Gheorghe Flutur, preşedinte interimar PNL?

Florin Cîţu a anunțat, sâmbătă, că a demisionat de la conducerea PNL. Primul nume vehiculat să preia interimar partidul până la Congres este prim-vicepreședintele liberal Gheorghe Flutur, spun surse din partid.

Persoana care va conduce partidul până la noile alegeri va fi stabilită duminică într-o ședință lărgită PNL. Cele mai mari șanse la șefia PNL le are premierul Nicolae Ciucă.

Artizanii debarcării lui Cîțu sunt Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, adică exact susținătorii lui Cîțu pentru preluarea șefiei PNL. Pentru duminică a fost convocat Consiliul Național, forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: