Redactia.ro
Home » Știri » Șocant! S-a aflat ce substanță otrăvitoare a folosit firma de dezinsecție din Timișoara

Șocant! S-a aflat ce substanță otrăvitoare a folosit firma de dezinsecție din Timișoara

Crește numărul persoanelor internate după dezinsecția din Timișoara. 16 copii și 12 adulți

Substanță otrăvitoare. Principala cauză care a provocat moartea a celor trei persoane din blocul din Timișoara a fost otrava pentru șobolani. Dezinsecția din Timișoara. Ministrul Sănătății a anunțat că numărul pacienților internați din cauza deratizării efectuate într-un bloc din Timișoara, a crescut. Marți dimineață erau internați 12 adulți și 16 copii.

S-a aflat ce substanță otrăvitoare a folosit firma de dezinsecție

Potrivit șefului ISU, Lucian Mihoc, principala cauză pentru tragedia de la Timișoara este otrava pentru șobolani.

În urma efectuării primei cercetări chimice, s-a constatat că pe casa scării, între etajele trei şi patru era prezenţă slabă a unei substanţe neurotoxice. S-au verificat alte trei apartamente şi s-au constatat niveluri slabe de substanţe neurotoxice”, a declarat Şeful ISU, Lucian Mihoc.
Specialiștii au descoperit că la etajele trei și patru, unde se aflau apartamentele în care se aflau cele 3 victime, substanțe neurotoxice.

Potrivit pressalert.ro ar fi vorba despre fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, fiind o substanță foarte nocivă pentru oameni. Medicul Mihai Gafencu a declarat că principala cauză a morții celor doi copii, este intoxicarea.

Cauza este mai mult ca sigur un toxic care a contaminat apa sau dacă a fost un toxic care avea efecte prin inhalaţie, putea şi aşa să îi intoxice pe aceşti copii, cel mai mic având zece zile care, pot să bănuiesc, prin vărsătură a făcut o aspiraţie de lapte şi a avut asta ca simptomatologie de bază, dar motivul a fost sigur intoxicaţia”, a declarat acesta.

Crește numărul persoanelor internate după dezinsecția din Timișoara. 16 copii și 12 adulți

Conform Digi24, la Spitalul Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara, sunt internați 9 pacienți, care se află în stare stabilă, fără ca starea lor de sănătatea să fie în pericol.

Ministerul Sănătății anunță că, deși aceștia au simptome digestive, cu grețuri și vărsături, rezultatele acestora sunt bune. De asemenea, alți trei adulți se află internați în stare stabilă la Spitalul Municipal Timișoara. La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” sunt internați 16 copii, toții fiind în stare stabilă. Micuții au fost evaluați în această dimineață.

Încă un bloc a fost evacuat

Potrivit DSP Timiș, rezultatele probelor de apă analizate în laborator arată faptul că din punct de vedere fizio-chimic apa este potabilă în primul bloc evacuat.

În seara de luni, încă un bloc a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a acționat și în imobilul în care trei persoane au murit.

Evacuarea blocului de pe strada Vaida Voievod a fost făcută preventiv, pentrue fectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase. În imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanțe periculoase, iar în cazul în care se vor găsi, locatarii vor fi transportați către alte spații de cazare.

Reprezentanții ISU Timis au descoperit prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului, iar 200 de locatarii ai tuturor apartamentelor au fost evacuați.

Trei persoane au decedat

Un copil în vârstă de 3 ani, și un bebeșul de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o dezinsecție. Luni seara, 12 adulți și 8 copii au fost internați la spital, aceștiia aflându-se în stare bună.

Autoritățile au deschis în acest caz, un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar patronul firmei de deratizare a fost reținut marți dimineață.

Citeste si:Și-a abandonat bebelușul într-o casă părăsită. Ce s-a întâmplat cu copilul îți înmoaie sufletul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: