Redactia.ro
Home » Știri » Șoferii rebeli nu mai au cale de scăpare. Șoselele din România vor fi monitorizate video 24 de ore din 24

Șoferii rebeli nu mai au cale de scăpare. Șoselele din România vor fi monitorizate video 24 de ore din 24

Șoferii care încalcă regulile de circulație și nu țin cont de prevederile Codului Rutier vor fi sancționați dur și vor primi amenzile direct acasă. Autoritățile iau în calcul să implementeze un sistem automat de camere și radare pe șoselele din România în cel mult doi ani. Așadar, șoferii teribiliști nu vor mai putea scăpa de pedepse.

Când va fi implementat sistemul e-SIGUR în România

O lege care prevede sistemul descris anterior urmează să fie dezbătută în Parlament până la finalul lunii decembrie întrucât România riscă să piardă finanțarea dacă nu ia o decizie rapidă în această privință. Conform unei directive europene, sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier denumit „e-SIGUR” ar trebui să reducă numărul de accidente rutiere grave cu 50 la sută. Acest sistem ar fi util țării noastre, țințând cont că România ocupă prima poziție în topul deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere.

Sistemul de monitorizare trebuie să respecte dreptul la propria imagine, așadar operatorii vor trebui să folosească tehnici de anonimizare a șoferilor și a pasagerilor. Evidența persoanelor și a autoturismelor care au fost logate în sistem va fi păstrată pentru o perioadă de cinci ani, ulterior ele fiind șterse.

Cum va fi folosit sistemul e-SIGUR

Sistemul e-SIGUR va fi utilizat pentru depistarea mașinilor furate, a șoferilor care depășesc limita de viteză, trec pe culoarea roșie sau încalcă alte prevederi ale Codului Rutier. În plus, camerele vor putea colecta diferite informații despre cât de aglomerate sunt șoselele sau despre condițiile meteo și starea carosabilului.

e-SIGUR este format dintr-o vastă rețea de camere video, radare, calculatoare, servere cu mai multe baze de date și registre naționale precum: evidența persoanelor, Direcția de Înmatriculare și Permise și  Sistemul European de Informații privind Vehiculele și Permisele de conducere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: