Redactia.ro
Home » Știri » Șoferii români vor avea încă o taxă de plătit! ”Până acum nu avem o variantă, ci numai un angajament”

Șoferii români vor avea încă o taxă de plătit! ”Până acum nu avem o variantă, ci numai un angajament”

Taxe mai mari pentru șoferii cu mașini vechi. Tot ce trebuie să știe românii 

Șoferii români vor avea parte de o nouă taxă, potrivit unui angajament luat de guvern în Belgia, la Bruxelles. În aceste condiții, conducătorii auto vor scoate din buzunar mai mulți bani.

Șoferii români vor avea încă o taxă de plătit! ”Până acum nu avem o variantă, ci numai un angajament”

Este vorba despre un angajament luat de Guvernul României la Bruxelles, potrivit căruia în țară ar urma să avem transport fără emisii de carbon. Pe scurt, va fi introdus un sistem de taxare pentru drumuri și promovarea transportului cu emisii zero. Cel mai probabil, noua taxă ar putea fi introdusă din 2022.

“Clar ne aşteptăm la o nouă formă de taxare a automobilului, în special a celui poluant. Însă de când a fost eliminat timbrul de mediu, au fost discuţii permanente pentru a găsi o variantă de taxare în continuare. Au trecut nişte ani de atunci şi e clar că toate guvernele au lucrat pentru a implementa o nouă taxă de poluare care să ţină cont cât mai bine de principiul poluatorul plăteşte. Până acum nu avem o variantă, ci numai un angajament, dar asta nu înseamnă că nu ne putem aştepta ca o nouă taxă se intre în vigoare, mai ales că o astfel de taxă se găseşte în mai multe ţări din UE. Deci clar ne aşteptăm la o formă de taxare”, a declarat Adrian Mirea, expert pe piața auto.

Ce amendă riști dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Fetești, pe autostrada A2 București-Constanța, trebuie să plătești o taxă de trecere. Este bine de știut că există mai multe modalități de plată, iar cei care încearcă să păcălească sistemul, vor primi amendă.

Podul de peste Dunăre de la Fetești este un punct de trecere important pentru toți românii care au drum spre mare. Trebuie știut de toată lumea că aici trebuie plătită o taxă de trecere. În măsura în care taxa respectivă nu este plătită, cel în fapt va fi nevoit să plătească o amendă.

Românii care vor să ajungă la mare, o pot face pe Autostrada A2, fiind vorba de autostrada care leagă direct Capitala de județul Constanța. La punctul de trecere de la Fetești, trebuie să plătești o taxă numită peaj. Peajul este o vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei, potrivit informațiilor de pe taxa-pod-fetesti.com.

Taxa de pod de la Fetești pe care șoferii o au de plătit este de 13 lei. Taxa poate fi plătită la mai multe benzinării (OMV, MOL, Petrom, Rompetrol și SOCAR) sau prin SMS la numărul 7577 cu următoarele date:

  • Pasul 1. Introdu numărul de înmatriculare al mașinii urmat de un spațiu și de cifra 1 (de exemplu: B01ABC 1)
  • Pasul 2. Urmează instrucțiunile pe care le vei primi prin SMS.

De asemenea, este bine de știut că taxa poate fi plătită și la punctul de trecere a podului Fetești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: