Redactia.ro
Home » Homepage » Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Iată ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023.

Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Ce se întâmplă cu compensarea carburantului de la 1 ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023, potrivit unor surse, Guvernul renunță la compensarea carburantului. Ieri a avut loc ultima şedinţă a Executivului din acest an, iar prelungirea acestei măsuri şi după 1 ianuarie 2023 nu s-a aflat pe ordinea de zi. Liderii politici au hotărât să nu prelungeasca sprijinul de 50 de bani pe litru care s-a acordat din vară, sub formă de reducere la pompă, a scris Pro TV.

Șoferii sunt nemulțumiți, evident.

„Ar putea să ne mai îngăduiască vreo trei luni cu ea. Să reușim să ne mai redresăm financiar. Tot ce nu dăm și rămâne să cheltuim pe mâncare și tot ce ne trebuie”, a spus un șofer, conform sursei menționate anterior.

Această reducere de 50 de bani, 25 de la stat și 25 de la companii, i-a ajutat pe conducătorii auto de-a lungul acestei perioade.

„Măcar 25 de bani pe care îi dau companiile să-i avem la susținere, parcă ar fi mai dulce”, a mai spus un alt șofer, potrivit sursei.

Motivul ar fi că prețurile carburanților au tot scăzut în ultima vreme și au ajuns la nivelul de acum un an, însă măsura ar putea fi reintrodusă dacă benzina și motorina nu se vor scumpi iarăși.

Compensarea de 50 de bani pentru un litru de carburant a fost anunțată de Guvern în această vară pe fondul creșterii prețurilor, când un litru de motorină a depăşit pragul de 9 lei.

„Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani aplicată direct la pompă. Apilicăm această decizie, o măsură ce a fost adoptată și de alte țări. Implică atât responsabiltatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. (…) Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului va fi de 2 miliarde lei, jumătate urmând a fi asigurați de la bugetul de stat. Păstrăm ținta de investiții de 7% din PIB”, spunea Nicolae Ciucă în iunie 2022.

Șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2023
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: