Redactia.ro
Home » Monden » Sofia Vicoveanca poartă mereu cu ea în traistă 10 lei. Motivul emoționant pentru care face acest lucru

Sofia Vicoveanca poartă mereu cu ea în traistă 10 lei. Motivul emoționant pentru care face acest lucru

De ce își acoperă Sofia Vicoveanca gâtul cu mărgele?

Sofia Vicoveanca are un talisman norocos pe care întotdeauna îl are în trăistuța sa. Este vorba de o bancnotă de 10 lei, pe care a primit-o în dar în timpul unui spectacol de-al său. Artista nu l-a uitat niciodată pe omul care a făcut acest gest, nici emoțiile pe care le-a trăit atunci.

Sofia Vicoveanca poartă mereu cu ea în traistă 10 lei. Motivul emoționant pentru care face acest lucru

Sofia Vicoveanca era pe atunci angajată la Rapsozii Botoșanilor și cu o zi înainte de ziua sa de naștere a avut un spectacol. Primarul și-a dorit să o omagieze și i-a dăruit un buchet de flori, iar colegii săi i-au cântat „La mulți ani!” în fața publicului. Printre cei prezenți pe scenă s-a strecurat și un bărbat mai în vârstă, care a dorit să-i facă artistei un cadou.

În urmă cu mai mult timp, aceasta cântase la nunta fetei sale, așa că el și-a dorit să-i aducă zâmbetul pe buze în această zi deosebită. I-a dăruit 10 lei, cu care a îndemnat-o pe artistă să-și cumpere „o ciocolată”.

„Pe 22 am avut spectacolul, iar pe 23 era ziua mea și când am intrat pe scenă băieții mi-au cântat Mulți ani trăiască. M-am ciupit ca să-mi revin, am cântat şi fiind ultima în program a venit primarul cu flori și eu nu am mai ieșit din scenă, că era în aşa fel că nu am mai putut să ies. În timp ce vorbește primarul văd că urcă un bătrânel pe scenă și prin spatele primarului mă trage de mânecă și îmi spune: dumneata ai cântat cândva la nunta fetei mele. Şi îmi strecoară în mână 10 lei și îmi spune: să îți iei o ciocolată.”, povestit Sofia Vicoveanca la ediția specială de Crăciun a emisiunii „De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

Ce a făcut Sofia Vicoveanca după ce a primit cei 10 lei

Artista a rămas foarte surprinsă de gestul bărbatului, așa că atunci și-a propus să păstreze bancnota cu ea pretutindeni. Știa că omul respectiv i-a dăruit din puținul său, așa că a dorit să-l cinstească cum se cuvine.

„În momentul ăla m-a trecut un fior. Am cerut scuze primarului și am spus: <<vă rog permiteți, îmi dați în vă rog microfonul?>> Și am spus așa: <<oameni buni, domnul a venit şi mi-a dat 10 lei ca să îmi cumpăr o ciocolată. Eu cred că dumnealui are nevoie mai mare de banii ăștia decât mine, dar vă jur că această bancnotă, cât voi trăi, va fi alături de mine în trăistuță.>>”, a continuat artista.

Sofia Vicoveanca și-a păstrat promisiunea, căci chiar și în prezent poartă cei 10 lei primiți în acea zi. Au existat momente dificile poate, când ar fi avut nevoie de banii respectivi pentru a cumpăra pâine, spre exemplu, însă nu s-a atins niciodată de ei. Îi păstrează în traistă, unde sunt și în prezent.

„Să știți că am rămas și fără pâine în casă și nu am apelat la aceşti 10 lei”, a mai mărturisit Sofia Vicoveanca.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: