Redactia.ro
Home » Stil de viață » Somnul pe partea stângă a corpului are beneficii miraculoase. Nu te-ai fi așteptat la asta

Somnul pe partea stângă a corpului are beneficii miraculoase. Nu te-ai fi așteptat la asta

Poziția noastră de somn contează enorm de mult pentru sănătatea noastră. O poziție greșită poate afecta totul, de la creier până la intestin. Somnul din partea stângă are cele mai bune beneficii pentru sănătate, susținute de experți și știință. Deși corpurile noastre par în mare măsură simetrice, plasarea organelor noastre ne face asimetrice pe plan intern. Iată care sunt beneficiile.

Ce beneficii are dormitul pe partea stângă

Pentru unii, mișcarea intestinului se întâmplă ca un ceas. Dar alții care trăiesc cu sindromul intestinului iritabil, cu constipație , sindromul intestinului leneș , boala inflamatorie a intestinului sau alte afecțiuni gastro-intestinale lucrurile nu funcționează atât de ușor. Deci, de ce să nu lăsăm gravitația să-și facă treaba?

Medicii recomandă dormitul pe partea stângă noaptea pentru a preveni arsurile la stomac și pentru a permite gravitației să mute deșeurile prin colon. De asemenea este recomandată o pernă fermă între genunchi pe care să o îmbrățișați pentru a vă sprijini coloana vertebrală, potrivit healthline.com. Un beneficiu important al dormitului pe partea stângă este sporirea sănătății creierului. În comparație cu somnul pe spate sau stomac, dormitul pe partea stângă vă ajută corpul să elimine ceea ce se numește deșeuri interstițiale din creier. Această curățare a creierului vă poate ajuta să reduceți riscul de a dezvolta Alzheimer, Parkinson și alte boli neurologice.

Dormitul pe partea stângă reduce sforăitul sau apneea de somn. Dormitul pe partea stângă îți împiedică limba să-ți cadă în gât și să-ți blocheze parțial căile respiratorii. De asemenea reduce arsurile la stomac. Teoria că dormitul pe partea stânga ajuta la digestie și eliminare a deșeurilor a fost născut din ayurvedic, dar cercetarea modernă sprijină, de asemenea, această idee.

Dormitul pe partea stângă recomandat și gravidelor

Conform medicinei ayurvedice, dormitul pe partea stângă permite corpului tău să filtreze mai bine lichidul limfatic și să risipească prin ganglioni, deoarece partea stângă a corpului nostru este partea limfatică dominantă. Cercetările occidentale au constatat, de asemenea, că dormitul pe partea stângă poate ajuta corpul să proceseze deșeurile din creier. În schimb, dormitul pe partea dreaptă poate reduce eficiența sistemului limfatic.

Dormitul pe partea stângă nu îmbunătățește doar circulația femeilor însărcinate. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea presiunii pe spate, la împiedicarea uterului de a stoarce ficatul și la creșterea fluxului de sânge către uter, rinichi și făt. Din acest motiv, medicii au tendința de a recomanda femeilor însărcinate să petreacă cât mai mult timp de somn pe partea stângă. Persoanele care suferă de dureri cronice de spate ar putea scăpa treptat de ele prin dormitul pe partea stângă, conform lifehack.org.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini