Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! „În data de 8 noiembrie, școala va începe!”

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! „În data de 8 noiembrie, școala va începe!”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul în urmă cu câteva momente! Școlile își vor relua activitatea de pe 8 noiembrie, conform declarațiilor sale. Iată ce alte detalii a mai dat Sorin Cîmpeanu.

Ce decizie a luat Ministrul Educației

Ministrul Educației a făcut anunțul chiar astăzi! Școlile își vor reîncepe activitatea din data de 8 noiembrie. Ministrul Educației a precizat că vineri va avea loc o ședință pentru a stabili măsurile sanitare care trebuie respectate pentru buna desfășurare a cursurilor. Acesta a mai spus că vineri va veni cu detalii despre reluarea cursurilor de săptămâna ce urmează.

În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu. Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie.„, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Schimbări în programa școlară

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a mai anunțat o schimbare în ceea ce privește examenele susținute de elevi. El a comunicat faptul că în cazul clasei a 8-a vor avea loc în loc de trei teze, două teze, cu prezență fizică. Iar în ceea ce privește licelul, se vor susține trei teze în loc de patru.

De asemenea, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației, să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an, prin excepție. Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de trei teze, două teze, cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4, la 3. Fac o precizare. De mulți ani, teza are o pondere de 25% din media finală.

Prin reducerea, și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două – dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât nota la teză.

Dar teza, atâta vreme cât am avut foarte multe școli care au funcționat în online și care, din păcate, vor mai funcționa în online din motive independente de voința și dorința Ministerului Educației, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi.„, a mai spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: