Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu anunță majorarea burselor. Ce sume vor primi elevii

Sorin Cîmpeanu anunță majorarea burselor. Ce sume vor primi elevii

Se anunță vești bune pentru elevi. Sorin Câmpeanu a decis majorarea burselor. Conform ultimelor informații în urma unor discuţii purtate cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, se ia în calcul „o modificare semnificativă în plus” a cuantumului minim al burselor pentru elevi.

Ce declarații a făcut Sorin Câmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a dezvăluit faptul că a avut o ședință cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Subiectul de mai de interes al acestei ședințe a fost majorarea burselor. Ministrul Educației a afirmat că are în plan majorarea lor. Sorin Câmpeanu a ținut să precizeze că propunerea este ca măsura să fie aplicată începând cu semestrul II din anul şcolar 2021-2022.

Am discutat şi zilele trecute, am discutat şi astăzi cu Consiliul Naţional al Elevilor şi luăm în calcul o modificare semnificativă în plus a cuantumului minim al burselor pentru elevi”. Răspunsul este mai amplu, pot să vă spun că propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creşteri semnificative ale cuantumului minim.„, a spus Sorin Câmpeanu.

„Dacă vreţi să vă spun ce înseamnă, cu titlu de propunere, creşteri semnificative, pot să vă spun că de la…”

Sorin Câmpeanu a fost întrebat ce reprezintă mai exact „o modificare semnificativă în plus”. Acesta a spus că Ministerul Educației a propus creșterea de la 100 de lei la 500, deși propunerea Consiliului Național al Elevilor a fost de doar 300. Se pare că Ministerul Educației s-a decis să fie mai generos cu elevii ce merită bursă. Acesta a discutat și despre bursele de studiu, dar și despre cele cu caracter de sprijin social.

Dacă vreţi să vă spun ce înseamnă, cu titlu de propunere, creşteri semnificative, pot să vă spun că de la 100 de lei cuantumul bursei de performanţă, elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educaţiei a propus 500 de lei. Pentru bursa de merit, care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim, există în procesul de negociere cu Consiliul Naţional al Elevilor propunerea să crească, să fie diferenţiată, de Merit I şi de Merit II, şi să aibă o valoare de 200 de lei de la 100 de lei – Merit I – şi de 250 de lei în raport cu 100 de lei – Merit II.

Pentru bursa de studiu, care în interior are şi un pronunţat caracter de sprijin social, putem lua în considerare un cuantum – vom fundamenta bugetar – de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social, care are în spate puternice motive medicale, este vorba de acei elevi bolnavi cronici sau acei elevi care sunt orfani de ambii părinţi, considerăm că şi acolo este nevoie de o creştere, de o dublare de la un cuantum minim de 100 de lei la 200 de lei.„, a mai adăugat Sorin Câmpeanu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: