Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Cîmpeanu le-a dat vești proaste elevilor. Vacanţa de iarnă, mai scurtă pentru a fi recuperată materia pierdută

Sorin Cîmpeanu le-a dat vești proaste elevilor. Vacanţa de iarnă, mai scurtă pentru a fi recuperată materia pierdută

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a venit cu noi anunțuri. Acesta a declarat că zilele pierdute de la sfârșitul lunii octombrie vor fi recuperate chiar în vacanța de iarnă. Iată care este planul Ministrului Educației.

Mini vacanța de toamnă recuperată de sărăbători

Dacă în urmă cu două săptămâni elevii erau bucuroși că au parte de două săptămâni de vacanță, acum după reluarea cursurilor au aflat că vacanța de iarnă va fi semnificativ mai scurtă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a decis să micșoreze vacanța de iarnă pentru ca elevii să poată recupera materia. Acesta a anunțat că elevii vor avea parte doar de două săptămâni de vacanță de sărbători.

Semestrul întâi a fost planificat cu 14 săptămâni de şcoală şi vor fi 14 săptămâni de şcoală, iar semestrul doi a fost planificat cu 20 de săptămâni de şcoală şi vor fi 20 de săptămâni de şcoală. Maximum posibil de a fi compensat fără să se piardă nicio zi de prezenţă fizică este o vacanţă de două săptămâni. În vacanţa de iarnă putem să recuperăm o săptămână prin revenirea la şcoală, precum în mulţi alţi ani, în data de 3 ianuarie. E o variantă de compromis care creează neajunsuri şi nemulţumiri.

Au fost mulţi alţi ani când am revenit după sărbători la şcoală. Am fost puşi în situaţia de a alege între două variante rele: o săptămână în vacanţa de iarnă, iar cealaltă săptămână prin renunţarea la săptămâna „Şcoala altfel”. Anul acesta tot anul a fost altfel. E singura variantă să compensezi cele două săptămâni fără să pierzi nicio zi de şcoală şi să împingi examenele naţionale.„, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Când va începe semestrul doi conform Ministrului

Sorin Cîmpeanu a declarat că semestrul doi al acestui an școlar va începe pe data de 10 ianuarie pentru învățământul primar. În ceea ce priveste învățământul gimnazial și liceal, școala va începe pe data de 3 ianuarie. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că a fost o alegere luată cu inima strânsă.

Şcoala va începe pentru elevii din învăţământul primar – clase O – IV – pe data de 10 ianuarie, aşa cum a fost planificat. Nu vor avea nicio pierdere din vacanţă. Vor compensa prin săptămâna de şcoală altfel.

Pentru elevii de gimnaziu şi de liceu, suntem nevoiţi să începem anul şcolar în data de 3 ianuarie şi să-l continuăm până pe 14 ianuarie pentru a suplini cele două săptămâni pe care le-am avut cu titlul de vacanţă suplimentară, dincolo de dorinţa şi voinţa mea. A fost o decizie luată cu inima strânsă.„, a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: