Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare

GALERIE FOTO (2)

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost condamant definitiv la 10 ani de închisoare cu executare. Sorin Oprescu a plecat din țară înainte să primească sentinta, iar la scurt timp după decizia jduecătorilor, acesta a fost dat în urmărire internațională. În urmă cu puțin timp, fostul edil a fost reținut în Atena.

Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare

Sorin Oprescu a fost reținut, marți, 17 mai, de autoritățile din Grecia, potrivit Mediafax. Fostul primar al Capitalei se află acum în custodia autorităților elene după ce a fost prins în Atena. Sorin Oprescu era dat în urmărire internațională după ce a fost condamant la 10 de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Curtea de Apel București, pe 13 mai. Mai mult, instanța a decis confiscarea a sumelor de 102.000 lei și 9.4000 de euro, dar și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general în București.

Sorin Oprescu dat in urmarire internationala

Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție. Fostul primar al Capitalei a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituirea a unui grup infracționat organizat. După ce s-a pronunțat sentința, polițiștii au mers acasă la Sorin Oprescu, dar acesta nu se afla la domiciliu.

Acesta ar fi plecat din țară în urmă cu două săptămâni înainte de condamanre, pe cale rutieră. Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de SOrin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor. La perchezițiile desfășurate la acea vreme la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: