Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Oprescu află dacă ajunge după gratii. Fostul edil al Capitalei a fost condamnat la 5 ani și 4 luni

Sorin Oprescu află dacă ajunge după gratii. Fostul edil al Capitalei a fost condamnat la 5 ani și 4 luni

Sorin Oprescu află dacă ajunge după gratii.

Sorin Oprescu află dacă ajunge după gratii. Judecătorii de la Curtea de Apel București vor pronunța astăzi sentința definitivă în dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu. Edilul a fost condamnat în primă instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Sorin Oprescu află dacă ajunge după gratii. Fostul edil al Capitalei a fost condamnat la 5 ani și 4 luni

Sorin Oprescu va afla vineri, 13 mai 2022, sentința definitivă în dosarul în care fostul edil al Capitalei este acuzat că a primit, în septembrie 2015, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor. Acești bani ar fi provenit din acte de corupție. Sentința în dosar ar fi trebuit dată în luna aprilie 2021, însă cele două judecătoare din complet, Daniela Panioglu și Alina Nadia Guluțanu nu au ajuns la un acord, așadar a fost cooptat un al treilea judecător prin formarea unui complet de divergență. Dezabterile în proces au fost reluate de la zero, urmând alte câteva amânări.

Pe 13 mai 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru săvărșirea infracțiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Decizia a fost atacată de fostul primar, care a cerut să fie achitat, dar și de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare. „În temeiul art. 395, alin.1, Cod de procedură penală, în complet de divergenţă, repune cauza pe rol, pentru a pune în discuţie, din oficiu, în temeiul art. 386, alin.1, Cod de procedură penală, schimbarea încadrării juridice a unora dintre faptele penale reţinute prin rechizitoriu, astfel cum a fost îndreptat prin Ordonanţa din data de 1.II.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, din Dosarul nr.181/P/2015: 1. Cu privire la fiecare dintre apelanţii-intimaţi-inculpaţi Sorin-Mircea Oprescu, Bogdan-Cornel Popa, Cristian Stanca, Mircea-Octavian Constantinescu şi Romeo Albu, din infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, prevăzută de art.367, Cod penal, în infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat, în variantă agravată(…). Acordă termen la data de 7 ianuarie 2022,” se arată în minuta deciziei.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu

În același dosar au mai fost condamnați și Bogdan Popa, la 13 ani și 4 luni de închisoare, Mircea Octavian Constantinescu, 3 ani și 4 luni, Florin Șupeală, 4 ani, Claudia Bengalici, 4 ani și 4 luni, Cristian Stanca, 7 ani și 8 luni, Ruxandra Avasiloae, 2 ani și 4 luni cu suspendare. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru că în perioada 2013-2015 , un grup organiza, la care a aderat și fostul edil, a inființat în administrația locală din București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Conform DNA, începând cu finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvărșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: