Redactia.ro
Home » Știri » Sorin Oprescu, în arest încă zece zile. Judecătorii greci i-au respins cererea de eliberare

Sorin Oprescu, în arest încă zece zile. Judecătorii greci i-au respins cererea de eliberare

Judecătorii Curţii de Apel din capitala Greciei, Atena, au respins cererea de eliberare a lui Sorin Oprescu. Fostul edil al Capitalei rămâne în arest timp de încă 10 zile. După această perioadă va fi din nou în faţa magistraţilor cu un apel la solicitarea sa de eliberare.

Parcursul zilei de 20 mai 2022 în cazul Sorin Oprescu

Update 12:37 Judecătorii Curţii de Apel din Atena au respins cererea de eliberare a fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Bărbatul Acesta va sta în arest încă 10 zile. După cele 10 zile va veni din nou în faţa magistraţilor cu apel, în speranța că va putea scăpa din spatele gratiilor.

Update 12:20 Audierea lui Sorin Oprescu a luat sfărşit după mai mult de patru ore. Judecătorii s-au retras pentru deliberare.

Update 11:30 După o pauză a completului de judecată, magistraţii au revenit în sala de şedinţă pentru a-l audia pe Sorin Oprescu. Fostul edil al Bucureștiului a răspuns răspunde întrebărilor judecătorilor eleni.

Fostul primar Sorin Oprescu a ajuns în jurul orei 08:30 în instanță. Era încătușat și a venit alături de alți 20 de deținuți veniți tot la judecată.

Scenariile posibile în cazul lui Sorin Oprescu

Oamenii au anticipat două scenarii în ceea ce-l privește pe Sorin Oprescu: va fi lăsat în libertate, iar în maximum 40 de zile i s-ar decide extrădarea, fie se va întoarce în aceeași închisoare.

Penitenciarul în care a fost închis este unul dintre cele mai rău famate ale statului elen.

Fostul primar general al Capitalei a fost arestat cu doar câteva zile în urmă. Avocaţii acestuia au atacat imediat decizia. Ei au susținut că Sorin Oprescu poate aştepta în libertate decizia de extrădare.

Magistraţii eleni au decis repede: în două zile au hotărât să îi analizeze dosarul.

Sorin Oprescu e condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A fugit din ţară şi a fost prins în Grecia.

Se ascundea în Glyfada, o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: