Redactia.ro
Home » Știri » Soții morți în explozia de la Crevedia, înmormântați împreună. Semnul ce a apărut la funeralii a atras atenţia unei ţări întregi

Soții morți în explozia de la Crevedia, înmormântați împreună. Semnul ce a apărut la funeralii a atras atenţia unei ţări întregi

Au fost clipe dramatice, sâmbătă, la crevedia. Soții Barbu, primele victime ale exploziei de la stația GPL, au fost conduși pe ultimul drum.

Femeia era în casă când a bubuit prima cisternă și a fost cuprinsă pe loc de flăcări. Când a văzut-o, soțul ei îngrozit a făcut infarct și a murit pe loc. În ciuda eforturilor medicilor, după 13 ore a încetat din viață și soția

A venit şi primarul la funeralii

Prezent la ceremonie este și primarul comunei Crevedia, care a fost văzut cu lacrimi în ochi. Asta după ce a minţit că nu știa nimic despre mulțimea de plângeri făcute de cei doi.

Edilul nu a ajuns până la cimitir, a mers în spatele sicrielor o parte din drum, după care s-a retras.

Oamenii au purtat un material negru

În cursul zilei de sâmbătă, 2 septembrie, Florica și Ionel Barbu au fost conduși pe ultimul drum, iar alături le apropiații, dar și persoane din exterior, care au dorit să le aducă un ultim omagiu celor care au murit, pur și simplu, nevinovați.

Ceea ce a atras atenția este faptul că oamenii sunt îmbrăcați în alb și poartă în piept o bucată de material negru, în semn de doliu, dar și de revoltă împotriva celor petrecute.

Cum au murit soţii Barbu?

Este un moment tragic nu doar pentru familia celor doi soți, ci pentru pentru întreaga comunitate, un sat cu aproximativ 6.000 locuitori, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea. Așa erau cunoscuți și soții Barbu.

Povestesc oamenii din zonă, îngenuncheați de durere, că se cunoșteau cu ei de când erau copii și că au avut o moarte tragică, pentru care nimeni nu va plăti.

Cu doar câteva momente înainte de tragedie, femeia a simțit miros de gaz şi şi-a sunat băiatul. În timp ce vorbeau la telefon, ea a deschis uşa și nu a mai apucat să îi spună decât că miroase ciudat şi vede ceva, ca nişte aburi.

Conversaţia s-a întrerupt brusc, iar mai apoi s-a produs catastrofa.

Mama era acasă, a sunat-o pe sora mea și i-a spus că plutește gaz toată curtea, așa ca apa. Sora mea i-a spus să se ducă în casă, nu a mai apucat să ajungă până la ușă că atunci a avut loc explozia. A ars în proporție de 96%. S-a ridicat de jos de unde a aruncat-o și a venit sigură pe picioarele ei până la ambulanță.

Am luat-o repede cu mașina, nu am putut să o iau pe drum pentru că domnii polițiști blocaseră traficul. Am luat-o pe câmp, pe câmp am dat de un vecin ars și el în proporție de 90%. M-am întâlnit cu tata, mi-a zis că nu știe de mama nimic.

Am început să o căutăm prin casă nu era. Am ajuns la colț, tata deja ajunsese înaintea mea, a văzut-o pe targă, jos acolo, arsă și a căzut și el lângă ea.

Am venit de pe câmp, am văzut ambulanța aici, un bărbat care resuscitat, în stop cardiorespirator. Nu m-a interesat să văd cine e pentru că în primul rând, îmi căutam mama, nicidecum pe tata și am căutat pe la ambulanțe până când am găsit-o pe mama, de nerecunoscut. Am recunoscut-o după ochi, atât. Nu mai avea figură”, a povestit fiul victimelor pentru România TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: