Redactia.ro
Home » Știri » Spălatul zilnic nu e necesar! Expert în igienă: „De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș”

Spălatul zilnic nu e necesar! Expert în igienă: „De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș”

Spălatul zilnic nu e necesar! Expert în igienă: „De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș”

Spălatul zilnic nu este necesar, susține un expert în igienă, care continuă și spune că, „de fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș”. Iată ce motive invocă atunci când spune aceste lucruri, spre uimirea majorității oamenilor.

Spălatul zilnic nu e necesar. Expert în igienă: „De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș”

Iată de ce nu trebuie să faci duș în fiecare dimineață… sau niciodată. Un expert în igienă insistă că a te spăla este „cu adevărat neimportant”. Profesorul Sally Bloomfield este de părere că dușul ajută doar la reducerea mirosului neplăcut al corpului. Ea spune că oamenii nu trebuie să facă baie sau duș pentru a avea o bună igienă, dar mai recunoaște că, în ciuda afirmațiilor ei, își spală părul în fiecare zi ca să podoaba ei capilară să arate „rezonabil”

Sute de milioane de oameni fac duș în fiecare dimineață ca parte a rutinei lor, pentru a se simți cât mai fresh. Însă, potrivit expertului în igienă Sally Bloomfield, a face duș zilnic nu este cu „adevărat important”, ba chiar nu trebuie făcut niciodată. Ea a declarat că singurul motiv pentru care facem asta este pentru a fi „acceptați din punct de vedere social”, îndepărtând mirosul corporal „neplăcut”.

Săptămâna trecută, Amou Haji, supranumit „cel mai murdar om din lume” pentru că nu s-a spălat timp de aproape 60 de ani, a murit la vârsta de 94 de ani în Iran. Profesorul Bloomfield a lăsat să se înțeleagă că nu era nimic în neregulă cu stilul lui de viață referitor la igiena lui. Ea crede în teoria conform căreia spălatul, mai ales dacă e excesiv, ar putea elimina organismul de microbiomul lui, care are funcții precum dezvoltarea imunității: microorganismele care trăiesc în corpul nostru ajută la controlul nivelului de ulei de pe piele. În teorie, dermatologii spun că poate lăsa pielea mai susceptibilă la iritanți. Microbiota umană e formată din microorganismele comensale, simbiotice sau patogene din interiorul și de pe suprafața corpului.

„După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători. Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. E în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit dailymail.co.uk.

„Nu avem nicio dovadă absolută cu privire la ceea ce face [dușul zilnic cu săpun], dar știm de la pandemia COVID-19, că atunci când oamenii se spălau pe mâini într-un mod obsesiv, mâinile lor erau lipsite de uleiuri și deveneau uscate. Deci nu este bine să ne spălăm regulat”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: