O specialitate culinară de lux a fost interzisă în reşedinţele regale la cererea Regelui Charles al III-lea. Iată despre ce preparat, extrem de apreciat de alții la nivel mondial, este vorba.
Specialitate culinară de lux, interzisă în reşedinţele regale la cererea Regelui Charles al III-lea
E considerată o specialitate culinară de lux, dar în egală măsură este la fel de controversată.
Bine cunoscută în bucătăria franceză și spaniolă, foie gras este făcut din ficatul de rață sau de gâscă, păsări care sunt crescute și îngrășate special prin hrănire forțată. Procesul acesta poartă denumirea de gavaj și se referă la practica de a hrăni un animal (sau un om) împotriva voinței, prin furnizarea unei substanțe prin intermediul unui tub mic de alimentare din plastic trecut prin nas sau gură în stomac.
Tocmai de aceea, Regele Charles al III-lea a interzis servirea acestui preparat în toate reședințele regale. Administraţia regală a scris grupului PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) că foie gras nu este cumpărat sau servit în întreaga Casă Regală şi în toate reşedinţele regale, adică în castelele Balmoral, Sandringham, Windsor, Hillsborough şi Palatul Buckingham.
Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale încă pe vremea când era prinţ de Wales.
„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras, un produs dezgustător pentru care raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a PETA.
Grupul PETA militează, de asemenea, pentru folosirea blănii false în locul herminei pentru ţinutele de la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, care o să aibă loc în luna mai a anului viitor. E important de precizat și că foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia este interzisă.