Redactia.ro
Home » Știri » Specii de pește care ne pot face mai mult rău decât bine. Pangasius, cap de listă

Specii de pește care ne pot face mai mult rău decât bine. Pangasius, cap de listă

Specii de pește care ne pot face mai mult rău decât bine. Pangasius, cap de listă

Iată care sunt câteva dintre speciile de pește care ne pot face mai mult rău decât bine. Pangasius ar fi printre cele mai nesănătoase, așa că mulți dintre oameni evită să îl consume sau nu îl consumă deloc.

Specii de pește care ne pot face mai mult rău decât bine. Pangasius, cap de listă

Înainte de toate, trebuie să luați în calcul că o bună parte din peștii care provin din oceane, mai ales din Pacific, conțin mercur și alte metale grele, din deversările industriale. Totodată, în funcție de cum este gătit, peștele poate contribui sau nu la sănătatea noastră.

Pangasius. Poate cel mai popular pește din lume, la nivel mondial, chiar și în România, Pangasius este una dintre cele mai consumate specii. E ușor de gătit și de consumat, cu o carne albă și slabă, iar prețul e, de obicei, destul de mic pentru o cantitate mare.

Totuși, au fost create controverse în jurul lui, iar unele zvonuri spun că nu este deloc benefic pentru sănătate. Motivul ar fi că cea mai mare parte a Pangasiusului încă ar proveni din unul dintre cele mai lungi și poluate fluvii din lume, fluviul Mekong din Vietnam, așa că și peștii ar fi contaminați cu toxine pe care le iau automat din mediul în care trăiesc. Nici crescut în captivitate, condițiile nu ar fi dintre cele mai bune.

Totodată, peștele Pangasius este sărac în substanțe nutritive și Omega-3, dar este bogat în colesterol, așa că cei care se știu cu probleme trebuie să îl evite complet ca să evite riscul cardiovascular.

Ton. Deși hrănitoare, carnea de ton ar conține mult mercur în comparație cu majoritatea celorlalte tipuri de pești, în special cea din speciile cu înotătoare albastră și neagră. Prin urmare, ar trebui consumat cu moderație, cu siguranță nu în fiecare zi, iar femeile însărcinate trebuie să discute cu medicul înainte de a-l consuma. Totodată, supraexpunerea la mercur poate provoca pierderi de memorie, amorțeală, tremurări sau vedere dublă, dar și balonare, și alergie, cu simptome precum greață, vărsături, dureri de stomac și diaree.

De asemenea, și bibanul de mare ar avea un conținut ridicat de mercur.

Macroul, la fel, este unul dintre peștii cu beneficii, dar care ar putea să aibă și efecte negative asupra noastră. Carnea este bogată în mercur, așa că dacă îl consumăm des, s-ar putea să ne dereglăm sănătatea. Macroul de Atlantic este cel mai puțin periculos și poate fi consumat mai des. Consumat în cantități mari, poate avea un efect advers asupra dezvoltării sistemului nervos al fătului, în cazul femeilor gravide.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: