Redactia.ro
Home » Coronavirus » Spitalele, cele mai mari focare COVID-19 din România

Spitalele, cele mai mari focare COVID-19 din România

Spitalele, cele mai mari focare de COVID 19 din România

Spitalele din România au fost în această perioadă cele mai mari focare de COVID 19. Sute de medici și asistente s-au îmbolnăvit. Acesta este și motivul pentru care multe spitale din țară au ajuns sub conducere militară.

Cel mai mare focar de infecție a fost spitalul din Suceava. Acolo situația a degenarat rapid din cauza unor decizii greșite luate de managerul unității. Încă de la începutul lunii martie medicii și asistentele se plângeau că nu au echipament de protecție corespunzător, iar directorul spitalului nu a știut să gestioneze situația. Totul a culminat cu ziua de 22 martie când personalul medical a fost chemat la raport. Nu s-a ținut cont de faptul că unii medici erau bolnavi și ar fi trebuit să rămână în izolare. La două zile după această întâmplare sute de medici și asisente erau infectați cu coronavirus. S-a decis ca spitalul să intre în carantină, iar conducerea unității a fost preluată de medici militari.

Spitalele au fost preluate de medicii militari

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis și dosare penale în acest caz pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu. Dosarul a ajuns apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Managementul medical și operațional al mai multor spitale a fost preluat de medicii militari. În unele cazuri acest lucru s-a întâmplat pentru că nu exista altă soluție. Spre exemplu la Deva, conducerea anterioară și-a dat demisia după ce și aici zeci de medici s-au îmbolnăvit. Și la Focșani, Spitalul Militar de Urgențe “Dr.Alexandru Popescu” a fost închis în plină pandemie. 43 de angajați fuseseră infectați. La spitalul Județean Vaslui, 16 medici și asistente s-au infectat cu COVID 19. În aproape toate spitalele din România au existat zeci de cadre medicale confirmate cu coronavirus. Astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 11.339 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea 3.141 au fost vindecate și externate. 631 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: