Redactia.ro
Home » Știri » Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer

Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer

Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer

Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Începând de astăzi, Spitalul de Urgență din Galați devine centrul regional de radio terapie, după o investiție de peste 15 milioane de lei în inaugurarea noiii secții.

Spitalul de Urgență din Galați devine centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer

Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați a fost extinsă și modernizată, printr-o investiție a Consiliului Județean Galați care a reușit să acceseze o finanțare europeană.

Acceleratorul liniar de particule, a fost amplasat în subsolul spitalului, într-un buncăr special amenajat, peste care s-a construit o clădire nouă. Pacienții din spital și cei care vin din exterior vor avea culoare distincte de acces la accelerator.

Este o investiție care salvează vieți. Bolnavii de cancer pot beneficia acum de aceleași condiții de tratament ca în marile centre de la București, Cluj sau Iași. Suntem singurii din această zonă a țării care pot trata cancerul„, a declarat președintele Consiliului Județean Galați.

Bolnavii de cancer vor avea centru regional

Noul corp de clădire al secției de Radioterapie are sală de rec epție, cabinete medicale, salon pentru spitalizare de zi, astfel încât pacienții să aibă condiții moderne și confortabile de tratament. Conform Mediafax, valoarea totală a investiției este de 15.883.707 lei.

Primul pacient care va beneficia de aparatura revoluționară este Năstase Marian, în vârstă de 64 de ani, care a fost diagnosticat cu o tumoare la prostată. De asemenea, centrul regional de radioterapie va deservi cel puțin patru județe, respectiv Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea.

Ar fi fost o cheltuială mare să plec în alt județ. Este o bucurie mare să avem un astfel de aparat aici, în Galați, să lungească și noua viață. Este o bucurie mare pentru mine și familia mea„, spune pacientul.

Citeste si:Caz șocant în Iași. O fetiță nevăzătoare a murit după ce a căzut pe scările școlii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: