Redactia.ro
Home » Știri » Sprijin financiar de 15.000 de lei oferit de stat. Ce categorie de români va beneficia de această sumă

Sprijin financiar de 15.000 de lei oferit de stat. Ce categorie de români va beneficia de această sumă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat într-o conferință de presă desfășurată marți, 30 aprilie 2024, continuarea programului de sprijin pentru fertilizarea în vitro, oferind vouchere de 15.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Acest program reprezintă o măsură menită să ajute peste 10.000 de familii de tineri care se confruntă cu dificultăți în obținerea unei sarcini. Fiecare beneficiar va primi un sprijin financiar de maxim 15.000 de lei, sub forma a două vouchere distincte.

Voucher de 5.000 de lei: Această sumă este destinată acoperirii costurilor tratamentului medicamentos. Voucher de 10.000 de lei: Această sumă este destinată acoperirii costurilor procedurilor medicale asociate fertilizării in vitro.

Aspecte legale și procedurale

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 31, s-a modificat cadrul legal pentru a facilita accesul la acest program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. Ministerele implicate, precum Ministerul Finanțelor și Ministerul Familiei și Tineretului, colaborează pentru a finaliza aspectele procedurale necesare pentru implementarea eficientă a programului.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat că există un mecanism legal solid pentru a completa sursele de finanțare necesare pentru program și că se așteaptă propunerile detaliate din partea Ministerului Familiei și Tineretului pentru a avansa cu implementarea.

„Programul va continua având mecanismul legal pentru completarea surselor de finanțare. Vom definitiva și ceea ce urmează să implementăm ca măsuri după discuția pe care o avem cu Ministerul Familiei și Tineretului. Așteptăm propunerile lor pentru a continua implementarea acestui program”, a spus Marcel Boloș.

Sprijin pentru familiile care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru sprijinirea familiilor tinere care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil și demonstrează angajamentul statului în promovarea sănătății reproductive și a egalității de șanse în accesul la servicii medicale esențiale.

Prin această măsură guvernamentală, se oferă oportunitatea ca mii de familii să își îndeplinească visul de a deveni părinți, contribuind astfel la susținerea demografică și la îmbunătățirea calității vieții în România.

Ministerul precizează că a fost identificată situația potrivit căreia ”numeroasele solicitări ale potențialilor beneficiari care, din cauza condiției restrictive referitoare la cetățenia română pentru ambii parteneri ai cuplului, prevăzută în actul normativ inițial, nu au putut aplica la Program”.

  • Depunerea documentelor de înscriere în program se va realiza în format electronic, la Ministerul Familiei
  • Acordarea sprijinului financiar se realizează în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile, în limita fondurilor aprobate anual
  • Procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie să se desfăşoare într-o unitate sanitară sau farmaceutică de pe teritoriul României, autorizată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: