Redactia.ro
Home » Știri » SRI a făcut anunțul! Plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice

SRI a făcut anunțul! Plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice

Marți, la Ambasada Ucrainei din București au ajuns câteva plicuri suspecte. Reprezentanții instituției au chemat autoritățile pentru a se demara verificări. Din primele cercetări a rezultat că plicurile nu conțin material exploziv. Iată ce a anunțat SRI după o verificare amănunțită a plicurilor!

Plicurile suspecte de la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice

Plicurile suspecte primite la ambasada Ucrainei din București conțineau, de fapt, fragmente de țesuturi organice și nu explozibil așa cum s-a speculat, informează Serviciul Român de Informații (SRI):

În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.

Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului.

Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, anunță reprezentanții SRI.

Ce a transmis Kievul după incidentul cu plicurile suspecte de la Ambasada din București

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba susține că întreaga scenă de la București este, de fapt, „o campanie de teroare și intimidare”:

„A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale.

Nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei: nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și pentru facilitarea victoriei noastre.

Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai irosiți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin asta”, a susținut Kuleba într-un mesaj pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: