Redactia.ro
Home » Știri » Stare de asediu la Washington! Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului

Stare de asediu la Washington! Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului

Ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden, în urma alegerilor prezindențiale, a devenit una plină de scandal. Susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri după-amiază, clădirea Capitoliului și au ocupat-o cu forța. Scenele de violență au provocat moartea a patru oameni, iar 52 au fost arestate. Astfel, în Washington a fost decretată starea de asediu.

Stare de asediu la Washington

Stare de asediu la Washington! Congresul american, în care urma să fie certificată victoria lui Joe Biden la prezidenţiale, a fost întrerupt, miercuri după-amiază, de susținătorii lui Donald Trump. Aceștia au luat cu asalt clădirea Capitoliului și au pătruns în  biroul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi. Au fost scene de violență care au dus la moartea a patru persoane, iar 52 arestate, informează G4media.

Între timp, ședința Congresului american a fost reluată, după mai multe presiuni ale liderilor ședinței, pentru a finaliza procesul de verificare a rezultatului alegerilor prezindențiale, iar protestatarii au început să se retragă. Joe Biden, cel care l-a învins pe Donald Trump, a condamnat violența protestatarilor și a catalogat momentul drept o „zi sumbră”. Joe Biden i-a cerut lui Trump să ia atitudine cu privire susținătorii lui.

LIVE A fost reluată ședința de validare a voturilor. Bilanțul violențelor susținătorilor lui Trump: 4 morți și 52 de arestări, Washington în stare de asediu, clădirea Congresului securizată

”În acest moment, democrația noastră este sub un asalt fără precedent, cum nu a mai avut loc niciodată în vremurile moderne”, a comunicat Joe Biden.

Reacția lui Donald Trump față de susținătorii săi

În schimb, Donald Trump a sărit în apărarea susținătorilor săi și le-a cerut protestatarilor să elibereze Capitoliul pentru că ”trebuie să fie pace”. De asemenea, le-a transmis și: „Vă iubim. Sunteți foarte speciali”.

”Știu că suferiți, am fost nedreptățiți, ni s-au furat alegerile. Dar acum trebuie să mergeți acasă. Nu ne dorim să fie nimeni rănit. Este o perioadă foarte dificilă. Nu s-a mai întâmplat niciodată să fie fraudate alegerile, dar trebuie să avem pace (…) Să aratăm că avem onoare (…) Așa că mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali. Ați văzut ce s-a întâmplat, cum alți s-au comportat atât de diabolic. Știu ce ați simțit, dar mergeți acasă, mergeți acasă în pace”, a fost mesajul lui Trump.

Ziua de Cluj | Stare de asediu la Washington. Patru persoane au murit în timpul violenţelor de la Capitol Hill

În scandal a intervenit și primarul Washingtonului, Muriel Bowser. Edilul a  instaurat starea de asediu, de la ora 18:00, ora Americii (01.00, ora României) până joi, la 6.00 dimineața. În acest context a fost restrânsă și circulația în oraș. Muriel Bowser a anunțat că în tot districtul Columbia nimeni nu mai are voie să iasă cu mașina sau să meargă pe jos, pe stradă. A fost descoperit și un dispozitiv explozibil în sediul Comitetului Național Republican din Washington DC. Dispozitivul a fost dezamorsat, dar a mai fost descoperit și un pachet destlul de suspicios.

VIDEO Stare de URGENȚĂ pentru 15 zile la Washington, după ce Capitoliul a fost INVADAT de susținători ai lui Trump. Validarea alegerilor, RELUATĂ după 6 ore

Mesajul MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trasnmis un mesaj în urma a ceea ce s-a întâmplat în SUA.

”Violențele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare și inacceptabile. Avem încredere în democrația americană, care trebuie să rămână un model în lume și ne exprimăm încrederea că situația va fi dezescaladată în curând pentru a permite validarea votului”, se arată în mesajul ministerului român de Externe.

Pe 8 noiembrie 2020, Joe Biden a fost declarat câștigător al funcției de președinte al SUA. Rezultatul a fost unul extrem de dezamăgitor pentru Donald Trump.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: