Redactia.ro
Home » Știri » Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine și au intrat în clădirea Congresului

Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine și au intrat în clădirea Congresului

Poliția a ordonat, meircuri, evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanți susținători ai lui Donald Trump au protestat față de validarea lui Joe Biden ca învingător în alegerile rpezidențiale, în fața capitoliului, scrie AFP. 

Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine

Donald Trump stârnește controverse până în ultima zi în funcția de președinte. În urma discursului pe care l-a susținut, poliția Capitoliului a ordonat personalului Congresului să evacueze clădirea Cannon, precum și alte clădiri situate în jurul Capitoliului.

Miliardarul republican le-a cerut partizanilor săi să protestezte contra validării victoriei lui Joe Biden, care va avea loc în același timp în interiorul Capitoliului.

Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei ameninţări. Acum, vedem manifestanţi care atacă Poliţia Capitoliului”, a scris pe Twitter Nancy Mace, republicană, aleasă în Camera Reprezentanților.

Washington DC a intrat în stare de asediu, iar clădirea Capitoliului este în lockdown. Mai mult, vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, după cum informează presa americană.

 

Donald Trump instigă pe Twitter

Donald Trump continuă să instige pe Twitter. Acesta a publicat un nou meaj pe Twitter în care îl ciritcă pe vicepreședintele Mike Pence.

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a fost mesajul lui Donald Trump de pe Twitter.

Întregul evenimenta re loc după ce, cu câteva ore înainte de validarea formală în congres a victoriei lui joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020, Donald Trump l-a rugat e Mike Pence, pe Twitter, să blocheze întregul proces și să răstoarne de unul singur rezultatul alegerilor. Însă, acest lucru nu este posibil nici din punct de vedere constituțional, nici legal.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: