Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă prelungită încă 30 de zile. Ce reguli trebuie să respecte românii până la mijlocul lui august

Starea de alertă prelungită încă 30 de zile. Ce reguli trebuie să respecte românii până la mijlocul lui august

Stare de alerta, reguli de respectat

Președintele României a anunțat miercuri, 15 iulie că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile.

Această decizie a fost luată din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus din ultima vreme.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile

Klaus Iohannis a declarat miercuri, 15 iulie că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile în România, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus.

În aceste condiții în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor ba crește iarăși este evident că starea de alertă va fi prelungită de 30 de zile, dar se vor păstră doar restricțiile aflate acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de noi relaxări, a declarat presedintele.

Totodată, Guvernul a publicat, miercuri seara, hotărârea prin care starea de alertă a fost prelungită pe o perioadă de 30 de zile.

Reguli ce trebuie respectate pe perioada stării de alertă

Românii trebuie să respecte în continuare regulile de bază, precum purtarea măștilor de protecție în spații publice închise mall-uri, mijloace de transport în comun, la locul de muncă și distanțarea socială.

De asemenea, căminele de bătrâni sunt obligate, în continuare să își continue activitatea, programul de lucru fiind stabilit de DSP

Rămâne interzisă organizarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschis, cum ar fi întrunirile de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment

Cantonamentele, antrenamentele și competițiile sportive sunt permise, precum și concursurile sportive în aer liber sau în bazine acoperite, dar fără spectatori.

Mai mult, muzeele, bibliotecile și librăriile rămân deschise, iar evenimentele culturale în aer liber rămân permise cu regulile de protecție stabilite.

În ceea ce privesc slujbele de la biserică, acestea vor avea loc cu regulile deja impuse.

Evenimentele private în spații deschise sunt permise doar în cazul în care participă maxim 50 de persoane, obligate fiind să respecte regulile de distanțare fizică.

Ce se interzice pe perioada stării de alertă

Circulația în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu sunt din aceeași familie, este interzisă.

Restaurantele, cafenelele vor rămâne închise pe interior, iar piscinele, locurile de joacă și sălile de jocuri rămân închise.

Referitor la plaje și grădinițe, acestea rămân deschise, dar trebuie respectate regulile de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: