Redactia.ro
Home » Homepage » Starea de alertă, prelungită, începând de mâine. Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

Starea de alertă, prelungită, începând de mâine. Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

stare de alerta

Starea de alertă în România va fi prelungită începând de mâine 17 iunie. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de marți, în care urmează să fie aprobată Hotârârea privind prelungirea stării de alertă.

Șeful Executivului a mai anunțat că hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. „Se propunea prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, pentru 30 de zile, începând cu data de 17 iunie”, a spus Orban, potrivit News.ro.

„Să facem un nou pas de relaxare”, a adăugat premierul, enumerând măsurile de relaxare din noua stare de alertă:

  • reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri;
  • se va relua activitatea sălilor de fitness și aerobic în condițiile stricte;
  • se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

„Odată că sfârșitul școlii, încetează măsură de sprijin prin care am asigurat un venit unui părinte pentru ca părintele să poată să stea acasă cu elevul în perioada în care au fost suspendate școlile, toți acești părinți trebuie să se întoarcă în activitatea profesională”, a completat el.

Se reiau slujbele în interiorul bisericilor

O noutate este că va fi permisă oficierea slujbelor în interiorul bisericilor, cu respectarea unor condiții de distanțare.

„În plus față de decizia de vineri, am luat decizia de a permite de oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor”, a spus Orban. Acesta a precizat că bisericile nu au fost închise nici până acum, însă nu au fost permise doar evenimente cu număr redus.

Și activitățile de jocuri de noroc se reiau

De asemenea, vor fi reluate activitățile de jocuri de noroc.

„Se reiau și activitățile jocurilor de noroc, aici a fost o adevărată campanie, că dăm drumul la păcănele. Jocurile de noroc nu sunt numai cele de pe slot machines, înseamnă casele de pariuri, înseamnă Loteria, o serie de alte jocuri care se desfășoară în baza legii.”, a mai spus Orban.

Președintele interimar PSD Marcel Ciolacu a transmis ieri că social-democrații nu vor vota prelungirea stării de alertă dacă Guvernul nu va permite oficierea slujbelor religioase în incinta busericilor.

PSD mai cere și redeschiderea restaurantelor și a teatrelor. Dacă Executivul nu va face acest lucru, social-democrații vor forța mâna Guvernului cu un protect de lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: