Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Se mențin toate restricțiile valabile

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Se mențin toate restricțiile valabile

Starea de alerta a fost prelungita

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, de către autorități. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, miercuri, Hotărârea numărul 8, prin care se propune acest lucru, dar și cu păstrarea restricțiilor în vigoare.

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Se mențin toate restricțiile valabile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, miercuri, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Rămân valabile măsurile stabilite până acum de către autorități și s-a propus și ca focarele de COVID19 să fie incluse în calcularea ratei de infectare din fiecare localitate.

”Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.02.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în decizia CNSU.

Printre măsurile în vigoare, în momentul de față, CNSU a reamintit și de funcționarea teatrelor, restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, spectacolelor, la o capacitate de 30%.

”Se propune menținerea desfășurării activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 0600-2300 dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile”, se arată în decizia CNSU.

Documentul integral al CNSU poate fi citit integral AICI

Ultimul bilant Covid 19

Ultimul bilanț Covid19 arată că în ultimele 24 ore, în țară sunt 3.048 persoane infectate, 955 pacienți la ATI și 79 de decese. Din data de 28 ianuarie, România nu a mai avut peste 3000 de cazuri de infectare. Județele Maramureș și Timiș sunt sub scenariu roșu, din cauză că au depășit rata de infectare, de 3 la mia de locuitori.

incidenta cazuri coronairus 10 ferbruarie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: