Redactia.ro
Home » Știri » Stareț acuzat de agresiune sexuală: Am pus mâna doar „părintește”

Stareț acuzat de agresiune sexuală: Am pus mâna doar „părintește”

GALERIE FOTO (3)

Starețul mânăstirii Petrova, preotul Agaton Oprișan, a fost acuzat că ar fi agresat sexual o tânără refugiată ucraineancă.

Fata în vârstă de 22 de ani a depus plângere la poliție și susține că evenimentul ar fi avut loc între 13 și 15 aprilie. Părintele neagă vehement acuzațiile. El spune, însă, că în perioada respectivă era, de fapt, în localitatea Teaciv, din Ucraina, pentru a aduce donații.

Plângerea față de starețul în vârstă de 55 de ani a fost depusă pe 17 aprilie.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufeltul liniştit. Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsăplătită cu rău”, a spus starețul, conform site-ului de știri locale VasileDale.ro.

Atunci când a fost întrebat dacă a atins-o în vreun fel pe tânără, starețul a spus că a făcut-o doar „părintește”.

Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte. Dumnezeu vede de sus. Nici nu am timp, pur şi simplu. Chiar am spus astăzi aici la băieţi că eu în data de 15 nici nu am fost acasă”, a mai precizat acesta.

Mai mult decât atât, parintele Agaton Oprișan a declarat că în perioada în care este acuzat că ar fi agresat-o sexual pe tânăra refugiată el nici măcar nu era în localitate. Ca să-și susțină declarația, a oferit chiar și imagini surprinse de camerele de supraveghere de când era în Teaciv, Ucraina.

Polițiștii au pornit o anchetă sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Urmează să stabilească împrejurările în care s-ar fi produs evenimentele.

BOR a deschis anchetă proprie

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că s-a deschis și o anchetă bisericească. Aceasta se desfășoară în paralel cu ancheta poliției.

„Am aflat si eu de această acuzație în dimineața acestei zile. Am luat imediat legătura cu purtătorul de cuvânt al episcopiei Maramureșului și am aflat că s-a deschis urgent o anchetă bisericească care se desfășoară în paralel cu cea efectuată de organele civile abilitate care au înregistrat plângerea depusă. Trebuie să așteptăm asadar rezultatele absolut necesarei anchete. Dacă acestea vor indica în mod indubitabil vinovăția clericului monah menționat, acesta va fi desigur judecat de forul bisericesc (consistoriu) și va fi sancționat prompt și adecvat. Fapta în sine, reală sau nu, rămâne una abominabilă. Nu putem acum decât spera că va fi infirmată de ancheta in desfășurare”, a declarat Vasile Bănescu pentru Gândul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: