Redactia.ro
Home » Știri » Statistică îngrijorătoare în România! Câte orașe au depășit incidența de 3 la mie

Statistică îngrijorătoare în România! Câte orașe au depășit incidența de 3 la mie

Iarna neagra coronavirus

Creșterea cazurilor de coronavirus devine tot mai îngrijorătoare. Asta pentru că, în tot mai multe localități se depășește incidența de 3 la mie a infectărilor. Șeful DSU, Raed Arafat spune că avem 255 de zone aflate într-o astfel de situație, printre acestea fiind 22 de municipii şi 15 oraşe.

Unde s-a depășit incidența de 3 la mie

Cazurile de coronavirus cresc într-un mod îngrijorător de la o zi, la alta. Fapt care atrage depășirea incidenței de 3 la mie a infectărilor, în multe zone din țară. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, sunt 255 de localități deja aflate într-o astfel de situație. Printre acestea, 22 de municipii și 15 orașe, informează stirileprotv.ro

“Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente, la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, marţi seară, la un post de televiziune, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, MIercurea Ciuc, Târgu Mureş, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Cauza depășirii incidenței de trei la mie

Raed Arafat a mai  spus că presiunea vine din faptul că creşterea numărului de cazuri duce la creşterea cifrei în Terapie Intensivă.

“Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000, 4.000 de cazuri, 4.000 şi ceva de cazuri pe zi, asta înseamnă un număr important de cazuri la Terapie Intensivă”, a afăugat Arafat.

Loading...