Redactia.ro
Home » Știri » Statul a făcut anunțul! Pensionarii vor primii 700 de lei în plus

Statul a făcut anunțul! Pensionarii vor primii 700 de lei în plus

Pensionarii care vor primi o pensie mai mică după recalculare: Cine sunt și ce presupune noua formulă de calcul a pensiilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o lege esențială care prevede ajutor financiar pentru pensionarii vulnerabili, măsură destinată compensării costurilor ridicate ale energiei. Aproximativ 2,8 milioane de gospodării din România vor beneficia de această inițiativă, ce implică distribuirea sumei de 700 de lei în plus pe cardul de energie.

Noua tranșă de ajutor financiar

Conform noii legislații, o parte din pensionarii români vor primi o nouă tranșă de 700 de lei pe cardul de energie, aceasta fiind a doua jumătate din totalul anual de 1.400 de lei. Acești bani sunt acordați o dată la șase luni și reprezintă un sprijin semnificativ pentru persoanele în vârstă afectate de creșterea prețurilor la energie. Această măsură vine în completarea eforturilor guvernamentale de a asigura un nivel de trai decent pentru cetățenii săi mai puțin avantajați.

Detalii legislative și finanțare

Legea promulgată de Klaus Iohannis a fost creată pentru a aproba Ordonanța de urgență a Guvernului privind acordarea de sprijin categoriilor vulnerabile pentru compensarea prețurilor la energie. Finanțarea pentru aceste măsuri provine din fonduri europene nerambursabile, alocate prin diverse programe operaționale cum ar fi „Capital uman”, „Regional”, „Capacitate administrativă”, „Competitivitate” și „Infrastructură mare”. Bugetul total alocat pentru această compensare este de 4.000.000 de lei.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să aibă un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei și să îndeplinească anumite criterii legate de vârstă și capacitatea de muncă. Aceste condiții sunt menite să asigure că sprijinul financiar ajunge la persoanele care au cu adevărat nevoie de acesta pentru a-și acoperi costurile energetice.

Impactul asupra pensionarilor

Implementarea acestei legi este o veste bună pentru mulți pensionari care se confruntă cu dificultăți financiare, mai ales în contextul creșterii continue a prețurilor la resursele energetice. Prin acordarea acestui ajutor, statul român își propune să atenueze povara economică pe care o resimt numeroase gospodării, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții pentru o parte semnificativă a populației sale.

Această inițiativă este un exemplu de cum intervențiile legislative și utilizarea eficientă a fondurilor europene pot aduce un impact pozitiv direct în viețile cetățenilor. Pe măsură ce aceste fonduri vor fi distribuite, se așteaptă ca efectele să fie vizibile prin ameliorarea dificultăților financiare întâmpinate de pensionarii afectați de costurile ridicate ale energiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: