Redactia.ro
Home » Sport » Stefanos Tsitsipas s-a impus în Turneul Campionilor!

Stefanos Tsitsipas s-a impus în Turneul Campionilor!

Stefanos Tsitsipas s-a impus în Turneul Campionilor

Stefanos Tsitsipas s-a impus în Turneul Campionilor. Grecul a participat pentru prima dată la această competiție. În finală l-a învins pe Dominic Thiem.

Stefanos Tsitsipas a câștigat finala cu austriacul Dominic Thiem, scor 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4). A fost pentru prima data când tânărul jucător din Grecia a participat la renumitul turneu.

După această victorie, Tsitsipas a devenit cel mai tânăr (21 ani) câștigător al trofeului după Leyton Hewitt în 2001. Pentru a ajunge în finală, grecul a trecut de jucători grei precum elveţianul Roger Federer, sârbul Novak Djokovic şi germanul Alexander Zverev, care deținea titlul la Turneul Campionilor. Finala a fost foarte echilibrată și a durat două ore şi 35 de minute. Meciul a fost decis la tie-break. Tsitsipas a condus cu 4-1, austriacul a revenit şi a egalat, 4-4. Au urmat trei puncte câștigate la rând şi Stefanos Tsitsipas s-a impus în Turneul Campionilor!

Cel mai important trofeu din carieră

În 2018, grecul a câștigat Next Gen ATP Final. Trofeul obținut duminică este cel mai important din carieră de până acum. Pentru performanța sa a primit și un cec în valoare de 2,6 milioane de dolari şi 1.300 de puncte ATP. Australianul Lleyton Hewitt a fost singurul jucător care s-a impus la Turneul Campionilor la o vârstă mai fragedă. 20 de ani.
La dublu, trofeul a revenit perechii franceze Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, după 6-3, 6-4 în finala cu Raven Klaasen (Africa de Sud)/Michael Venus (Noua Zeelandă).

Citește și: Haos în Marele Premiu al Braziliei! Coechipierii de la Ferrari, Vettel și Leclerc s-au ciocnit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini