Redactia.ro

Steliano Filip s-a botezat la 25 de ani! A aderat la religia penticostală

Steliano Filip s-a botezat la 25 de ani

Steliano Filip s-a botezat la 25 de ani. Jucătorul celor de la Viitorul Constanța a decis să adere la religia penticostală. Botezul a avut loc la începutul acestei luni.

Fostul căpitan al lui Dinamo, a fost botezat. La ceremonie au luat parte familia, prietenii dar și foarte multe alte persoane de aceeași religie. Ceremonia a constat într-un dialog cu unul dintre pastori din care toată lumea a putut să afle amânunte despre fundașul stânga al celor de la FC Viitorul. Apoi fotbalistul a fost băgat în apă. Pastorul l-a pomenit și pe Gică Hagi în scurtul dialog.

”Suntem din Timișoara, da, suntem 9 frați. Eu sunt al doilea, ca vârstă, am o soră mai mare. Joc fotbal de la 7 ani și acum am 25. În mai, voi face 26. Am jucat la Dinamo, da, după care am fost în Croația, la Hajduk Split și acum sunt la Viitorul”, a spus Filip.
”Salută-l pe domnul Hagi, atunci! Domnul Să-l Ajute”, a spus pastorul.

Pe tot parcursul slujbei, fotbalistul a fost ținut de mâini de doi alți pastori. Apoi a fost scufundat într-o cristelniță de mărimea unei căzi, cu apă.

După ce reguli se ghidează penticostalii

Cultul Penticostal este unul dintre cultele creștine protestante recunoscute oficial în România. Religia penticostală este o religie neoprotestantă care pune accentul pe relaţia nemijlocită dintre om şi Dumnezeu, prin botezul cu Duhul Sfânt. Adepții acestei religii au o serie de reguli pe care le respectă cu sfințenie. Câteva dintre acestea sunt:
1. Penticostalii cred că Biblia este singura normă în viaţa de credinţă.
2. Penticostalii cred în vindecările divine (supranaturale). Bolnavii sunt unşi cu untdelemn într-un ritual de vindecare.
3. Copiii penticostalilor, ca şi ceilalţi oameni, nu pot fi botezaţi până ce nu ajung să se convingă singuri că Isus este Mântuitorul lor personal.
4. Penticostalii cred în darul limbilor. Prin aceasta se înţelege vorbirea supranaturală prin care adeptul pocăit, înzestrat cu acest dar, vorbeste într-o limbă pe care nu o cunoaşte.
5. Biserica Penticostală are dreptul să-i excludă pe acei membri care, după ce au fost îndemnaţi de mai multe ori la pocăinţă pentru abaterile lor, stăruiesc mai departe în săvârşirea păcatului. Prin excludere ei pierd dreptul de membru.
6. Biserica Penticostală nu permite ca un credincios să se căsătorească cu o necredincioasă sau invers. Divorţul este îngăduit numai în cazul de adulter dovedit.
7. Concubinajul şi avortul nu sunt îngăduite.
8. Penticostalii cred că după moarte sufletul care se desparte de trup rămâne în stare de conştienţă. Sufletele credincioşilor se mută într-o stare de odihnă, pace şi fericire conştientă, pe când sufletele necredincioşilor se duc într-un loc de chinuri, toţi aşteptând judecata din urmă şi învierea universală.
9. Penticostalii se opun oricăror discriminări de rasă, naţionalitate sau convingere religioasă.

Citește și: Mani Gyenes, lider la Malle Moto – Original în Raliul Dakar!

Loading...