Redactia.ro
Home » Stil de viață » Știați că există tomate negre? De ce ar trebui să le consumăm

Știați că există tomate negre? De ce ar trebui să le consumăm

Știați că există tomate negre_

Deși lumea păstrează distanța când vine vorba despre roșiile negre, specialiștii susțin că legumele sunt mult mai sănătoase decât cele obișnuite. Cercetătorii le recomandă oamenilor să consume aceste legume, mai ales pentru că au aceleași gust cu cel al roșiilor normale.

Știați că există tomate negre? De ce ar trebui să le consumăm

Cercetătorii britanici au reușit să producă în urmă cu câțiva ani, roșiile negre, numite “Indigo Rose”. Acestea sunt pline de antioxidanți care apără organismul de cancer, și de licopen care are un rol esențial în circulația sângelui. Totodată, roșiile negre reduc apariția diabetului. “Cantitatea de antioxidanţi în foarte mare măsură, chiar de aproape trei ori mai mult conţin. Sunt mult mai puternice ca antioxidanţi şi conţinutul de licopen ajută pentru circulaţia sanguină”, spune Dorina Gruia.

Oamenii de știință au combinat soiul de roșii mov cu cele obișnuite, astfel, s-a obținut culoarea unică. Potrivit acestora, atocianinele sunt antioxidanți sănătoși care se regăsesc și în afine. Până ce acestea se coc, tomatele negre sunt verzi, exact cum sunt și cele normale.

Gustul acestora nu este la fel de dulce precum roșiile normale, dar în schimb au o aromă mai pregnantă și un gust unic atunci când sunt folosite în salată.

Care este dezavantajul roșiilor negre?

Agricultorii din România se plâng de faptul că aceste roșii sunt mai pretențioase și mai neproductive, de aceea prețul lor este mai mare. Un fir produce în jur de 5 kilograme, ceea ce înseamnă doar jumătate din cele obișnuite.

Avantajele tomatelor negre

Nutriționiștii sunt de părere că au cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, aceste tomate fiind recomandate în programele de slăbit. Totodată, roșiile negre sunt benefice pentru organism, pentru că oferă tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu, fosfor și cupru. Acestea mai conțin crom, un mineral important care reglează nivelul glicemiei în sânge și împiedică pofta de alimente dulci, astfel că, dacă vrei să mănânci o prăjitură, este indicat să mănânci o roșie neagră pentru a taia pofta de dulce.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: