Redactia.ro
Home » Știri » Stilul alimentar adoptat de Andi Moisescu. A renunțat sau nu la carne?

Stilul alimentar adoptat de Andi Moisescu. A renunțat sau nu la carne?

Meniul lui Andi Moisescu a trezit curiozități printre internauți. Soția lui, Olivia Steer, a adoptat de ceva timp stilul raw-vegan și mulți s-au întrebat ce opțiuni alimentare are partenerul femeii. Oamenii sunt curioși dacă îndrăgitul jurat de la „Românii au talent” a renunțat sau nu la carne și ce se află pe lista alimentelor interzise pentru el.

Raw veganismul presupune o alimentație bazată exclusiv sau preponderent pe fructe și legume crude, nuci, semințe, fructe și legume uscate, și leguminoase care se pot înmuia în lichide fără a fi nevoie de prepararea termică a acestora. Temperatura maximă acceptată de gătire a alimentelor în dieta raw vegană este de 40-48 grade celsius.

În ceea ce privește dieta lui Andi Moisescu, multe persoane sunt convinse că juratul de la Românii au talent a renunțat la preparatele din carne și mănâncă exclusiv fructe și legume crude, în proporție de 70%.

Ce mânâncă Andi Moisescu: a renunțat sau nu la carne?

N-am renunțat la nimic. Doar mă străduiesc să mănânc cât mai sănătos cu putință și să fac cât mai multă mișcare. Nu militez pentru nimic, nu simt nevoia să dețin niciun adevăr, nu vreau să dau niciun sfat. Doar cred că sănătatea e importantă și că merită să mă preocupe înaintea oricărei alte alternative.

Oho! Dacă n-aș avea plăceri vinovate și defecte, nu cred că aș mai avea niciun farmec. Noroc că e imposibil. Sunt om, deci nu-mi lipsesc nici unele, nici altele. Doar n-o să încep acum să mă laud cu ele!

Cum a devenit vegană Olivia Steer, soția lui Andi Moisescu

Soția juratului de la Pro TV a mărturisit că a început să caute mai multe informații despre alimentație în momentul în care doi membri ai familiei sale s-au îmbolnăvit de cancer. După ce a început să se documenteze mai cu simț de răspundere despre ce presupune consumarea anumitor tipuri de mâncăruri, și-a schimbat drastic meniul.

Femeia a subliniat faptul că odată ce a renunțat și la alimentele lactate, tenul ei a devenit incredibil de luminos și nu a mai avut probleme la nivelul feței.

Am avut două cazuri de cancer în familie. Când s-a îmbolnăvit Lavinia, am început să caut informaţii în zona naturopatiei, care să ajute tratamentul alopat cu citostatice, ce nu părea să facă faţă deloc. Citind şi mai ales punând chiar eu în practică ce citeam, am ajuns să mă conving că moştenim nişte obiceiuri alimentare teribil de nocive, care ne subminează sănătatea. Eram însărcinată cu Luca în a cincea luna, atunci când am citit prima oară Studiul China şi am înţeles ce e cazeina, proteina din lapte, şi impactul ei negativ asupra sănătăţii. Şocul lecturii a fost atât de puternic, încât de a doua zi n-am mai putut să beau iaurt, deşi până atunci fusese aliment de bază.

La nici două săptămâni după ce am renunţat cu desăvârşire la orice produse lactate, tenul meu a devenit incredibil de luminos şi au dispărut toate problemele mele cutanate. Era evident că nu e o întâmplare, că lucrurile urmează traseul logic al cauzei şi efectului. Apoi încet, au revenit energia şi bună-dispoziţie – fără a avea nevoie de un motiv. Curând am şi uitat că am trăit vreodată stări de letargie şi dureri de cap.

Mulţi se întreabă dacă mă mai tentează mâncarea tradiţională şi dacă mi-e greu să mă abţin. O vreme, mi-a fost. Mă mai bântuiau demonii. Dar acum n-aş mai da starea asta de bine care mă încearcă, pe una precară, cu dureri de cap sau digestive, şi dispoziţii îndoielnice’, a povestit Olivia Steer.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: