Redactia.ro
Home » Știri » Strania dispariție a Mădălinei Cojocari, o fetiță căutată în SUA de FBI. De ce autoritățile i-au arestat părinții

Strania dispariție a Mădălinei Cojocari, o fetiță căutată în SUA de FBI. De ce autoritățile i-au arestat părinții

Strania dispariție a Mădălinei Cojocari, o fetiță căutată în SUA de FBI. De ce autoritățile i-au arestat părinții

Mădălina Cojocari este o fetiță căutată în SUA de FBI după ce a dispărut de aproape o lună de acasă. Autoritățile de acolo au decis totodată arestarea părinților ei, mamă copilei fiind originară din Republica Moldova. Iată detalii.

Strania dispariție a Mădălinei Cojocari, o fetiță căutată în SUA de FBI. De ce autoritățile i-au arestat părinții

Mădălina Cojocari are 11 ani, este elevă în clasa a VI-a și locuia cu mama ei și tatăl vitreg în Carolina de Nord. Fata a dispărut de acasă în data de 23 noiembrie 2022. De atunci și până acum, nimeni nu mai știe nimic de ea, iar autoritățile americane, inclusiv FBI-ul, sunt puse în alertă.

Mama Mădălinei are 37 de ani și este originară din Republica Moldova. Partenerul de viață al femeii, Christopher Palmiter, are 60 de ani. Nu se știe exact de ce, dispariția copilei a fost raportată de cei doi abia pe 15 decembrie 2022. Două zile mai târziu, polițiștii i-au arestat pe motiv că nu au anunțat mai devreme autoritățile şi astfel au împiedicat ancheta, informează Fox News, citată de News.ro și CNN.

Mădălina a fost văzută ultima oară la casa ei din Cornelius, la aproximativ 32 km nord de Charlotte, pe 23 noiembrie 2022, la ora 22.00. Diana Cojocari, mama, susține că a intrat atunci în camera ei să se culce, însă nu a mai găsit-o a doua zi.

Biroul Federal de Investigații (FBI) a publicat o înregistrare video cu Mădălina, datând din 21 noiembrie 2022, care arată ultimul loc public unde a fost surprinsă înainte să dispară. În clipul video, ea poartă un tricou şi un rucsac în spate, are părul prins, cu două șuvițe lăsate în față, și le aranjează, iar apoi coboară din autobuzul şcolar.

„Este cea mai recentă confirmare independentă pe care o au anchetatorii cu momentului în care Mădălina ar fi fost văzută ultima dată. Ea a coborât din autobuz pe 21.11.22, la ora 16:59. Căutăm martori suplimentari din afara familiei pentru a restrânge cronologia exactă a momentului în care a dispărut”, a anunţat FBI Charlotte, într-o postate pe Twitter.

Strania dispariție a Mădălinei Cojocari, o fetiță căutată în SUA de FBI. De ce autoritățile i-au arestat părinții
Foto: captură video Twitter /
FBI Charlotte

Potrivit presei americane, angajaţii școlii unde învăța Mădălina au contactat-o pe mama ei de mai multe ca să vadă de ce lipsește de la cursuri. Pe 12 decembrie, oficiali ai școlii au mers la domiciliul familiei pentru a vedea de ce nu a mai venit la școală din 21 noiembrie, dar nu li s-a răspuns la uşă, aşa că au lăsat un aviz pentru absenţe, a relatat Libertatea. Trei zile mai târziu, mama Mădălinei s-a dus ea la școală şi a raportat ofiţerului de resurse şcolare că Mădălina a dispărut.

Marţi, Diana Cojocari a fost prezentată instanţei, iar tribunalul a decis să majoreze suma cauţiunii de la 100.000 de dolari la 250.000 de dolari, pentru a accepta eliberarea ei sub control judiciar. Tatăl vitreg al fetei, Christopher Palmiter, are un avocat din oficiu, iar suma pentru cauţiune a fost stabilită la 200.000 de dolari, potrivit Libertatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: