Redactia.ro
Home » Homepage » Strategia liberalilor pentru alegerile locale. Primarul ales pe listele PSD candidează la Primăria Iași din partea PNL

Strategia liberalilor pentru alegerile locale. Primarul ales pe listele PSD candidează la Primăria Iași din partea PNL

PNL

Primarul Iașiului Mihai Chirica va candida pentru un nou mandat susținut de PNL. O strategie politică ce liderii liberali locali, deoarecele Chirica a fost ales primar pe listele PSD. Acesta a devenit ulterior independent.

Liderii PNL își bazează strategia pentru alegerile locale pe Mihai Chirica. Sondajele interne comandate de liberali îl arată pe fostul vicepreședinte al PSD drept imposibil de învins de oricare alt candidat, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea partidului. Mai exact, actualul primar ar întruni peste 50% din opțiunile de vot ale ieșenilor. Potrivit unor surse politice, liberalii încearcă în aceste zile să-l convingă să candideze pentru PNL. Și totuși, decizia de a-l aduce pe Chirica în PNL nu este privită cu plăcere de liderii filialei Iași.

Decizia ca Mihai Chirica să candideze pe listele PNL ar fi fost luată marți, iar cel care a sugerat viitoarea sa apartenență a fost chiar edilul. „Voi anunţa dacă voi candida independent sau pe liste. Suntem o provincie caralegiană (sic!), în momentul de faţă, nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşiul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a declarat marți primarul, potrivit Ziarul de Iași.

Președintele PNL Iași: „Este o decizie care mă mâhnește profund”

Președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, spune că a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că primarul Iașului, fost PSD, Mihai Chirica e adus în partid.

„Ieri, conducerea centrală a PNL, în prezența domnului Costel Alexe, președintele PNL Iași, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iași pe domnul Mihai Chirica și de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar. Este o decizie care mă mâhnește profund. Mi-aș fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolțit această idee.

Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iașul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparțin de 22 de ani”, arată președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, citat de Mediafax.

Potrivit lui Bodea, justificarea ce stă în spatele acestei decizii politice a stat dorința de creștere a șanselor lui Costel Alexe pentru câștigarea Consiliului Județean Iași, „fructificând un potențial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica și pentru a maximiza inclusiv scorul politic local”.

Marea Britanie închide granițele pentru muncitorii necalificați 

Liderul local liberal susține că poate înțelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obține un scor politic pe termen scurt, dar, pe termen lung, este o decizie greșită. „Din toată această poveste, au sigur de câștigat doi oameni. Pierd însă liberalii autentici și mai ales ieșenii care cred într-o reformare a administrației publice locale. Un partid puternic, cum este astăzi PNL, cu toată determinarea sa, nu va putea schimba metehnele unui individ care a crescut în administrație timp de 18 ani la pieptul PSD”, a declarat Marius Bodea.

Și fostul lider al PNL Iași, Cristian Adomniței, a scris pe Facebook că este „mai mult îngrijorat decât întristat”, fără să precizeze clar la ce se referă

„Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tuturor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv). Este o voltă la limita ratiunii. L.E. Cu un mare risc personal, eu m-am exprimat inainte de . … Nu toti suntem ahtiati, nu toti suntem de acord cu oportunitatea unor asemenea volte chiar daca aduc un castig pe moment. Pretul platit este, pur si simplu, urias si este reprezentat de onoare si credibilitate”, a scris Cristian Adomniței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: