Redactia.ro
Home » Homepage » PSD sesizează CCR după ce Iohannis l-a desemnat din nou premier pe Ludovic Orban

PSD sesizează CCR după ce Iohannis l-a desemnat din nou premier pe Ludovic Orban

Marcel Ciolacu

PSD a anunțat că-l va duce pe Ludovic Orban la CCR. Social-democrații vor sesiza Curtea Constituțională a României pe un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și președinte după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcția de prim-ministru.

„Am avut o şedinţă prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu ştim bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională. Vom aştepta răspunsul Curţii, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

El a precizat că PSD va aştepta răspunsul Curţii.

Guvernul Orban II. Cum arată lista de miniștri. Ludovic Orban a trimis-o în Parlament

Ciolacu a mai precizat că programul audierii miniştrilor şi programul votului noului cabinet Orban vor fi stabilite marţi în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

Miercuri, pe data de 19 (februarie – n.r.), vom avea un Comitet executiv (al PSD – n.r.) şi vom stabili strategia din ziua votului. Mâine (marţi – n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea”, a declarat Ciolacu.

Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

„Trebuie sa audiem miniştrii, am înteles ca sunt aceiaşi. La cate tâmpenii au făcut, sigur o să fie distractive”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunţat că parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul Orban, guvern „pe care nu-l va vota nimeni”. „Nu vrem să-i stricăm feng-shui-ul”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: