Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis îl propune premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis

Consultările la Cotroceni s-au încheiat. În urma discuțiilor purtate cu liderii partidelor și formațiunilor politice din Parlament, președintele Klaus Iohannis l-a propus premier pe Ludovic Orban.

„Am terminat sesiunea de consultări cu partidele și sunt în măsură să vă spun câteva concluzii. În primul rând, să recapitulăm pe scurt. Avem un guvern liberal, a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri, pe măsuri economice, sociale. De asemenea, a dorit să repare greșelile făcute de guvernele pesediste. Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări.

Doar ultimul exemplu este elocvent. PNL prin Guvern a dorit să aducă îmbunătățiri alegerilor locale. PSD nu a dorit, a depus moțiune. Astăzi avem consultări. După părerea mea, repet astăzi, soluția corectă în această situație este întoarcerea la electorat. Mai simplu spus, alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. După ce m-am consultat cu toate partidele îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou Guvern”, a declarat Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni, potrivit digi24.ro.

Consultările cu liderii partidelor politice au început la prânz

Primul partid care s-a prezentat la consultări, joi, a fost PNL. După consultări, Ludovic Orban a declarat că propunerea partidului pentru postul de premier este el însuși. „Propunerea de premier este subsemnatul, Ludovic Orban. Acesta a spus că începând de săptămâna viitoare PNL va avea negocieri cu partenerii din Parlament pentru a stabili o strategie pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

Următorii pe listă au fost cei de la PSD, conduși de Marcel Ciolacu. PSD îl susține pe Remus Procopie pentru funcția de premier, spunând că va lua în calcul o sesizare la CCR în cazul în care președintele Iohannis îl propune tot pe Ludovic Orban.

Consultări la Cotroceni pentru un nou premier. Pe cine va nominaliza Iohannis

USR, prin vocea președintelui partidului, Dan Barna, a declarat că susține scenariul anticipatelor și a cerut viitorului premier să dea OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la ieșirea de la consultări, că partidul pe care îl conduce nu va construi o majoritate în jurul candidatului PSD.

La rândul său, președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, a declarat că a vorbit cu Klaus Iohannis despre o posibilă declanșare a alegerilor anticipate, dar a sublinat că partidul pe care îl conduce nu susține un astfel de scenariu. Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat împotriva alegerilor anticipate. Liderul Pro România, Victor Ponta, s-a declarat convins că „Dacă PSD-ul vrea, se fac anticipate, dacă nu, nu se fac”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: