Redactia.ro
Home » Homepage » PSD pregătește moțiunea de cenzură. Când ar putea să fie demis guvernul lui Ludovic Orban

PSD pregătește moțiunea de cenzură. Când ar putea să fie demis guvernul lui Ludovic Orban

PSD

PSD vrea să depună moțiune de cenzură. S-au strâns 115 semnături, a afirmat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Întrebat dacă toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea, șeful PSD a replicat: „Eu cred că suntem oameni serioși, ne ținem de treabă și cred, de asemenea, că cine a avut de plecat, a plecat!”.

Parlamentul se va reuni pe 29 ianuarie, în şedinţă comună, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, au decis, luni, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Votul pentru moțiunea de cenzură pe care o vor depune parlamentarii PSD și UDMR va avea loc la începutul lunii februarie.

Potrivit calendarului aprobat, parlamentarii vor putea depune amendamente la acest proiect până pe 27 ianuarie, la ora 16.30, urmând ca acestea să fie trimise Guvernului pe 28 ianuarie, transmite Mediafax.

„Până pe data de 27 se vor depune amendamentele pe legea pe care Guvernul își asumă răspunderea. Pe data de 29 are loc prezentarea și dezbaterea. Vom intra cu prezentarea și votul pe moțiune într-o sesiune ordinară”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Președintele a convocat Parlamentul

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului solicitarea de a convoca sesiune extraordinară pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Am trimis scrisorile de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru angajarea guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea urmează a avea loc săptămâna viitoare în perioada 27-31 ianuarie”, a spus președintele într-o conferință de presă, care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klau Iohannis face declarații de presă

‼️ LIVE ACUM: Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă. DETALII – http://bit.ly/2R9AnOW ‼️Guvernul a trimis în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în 2 tururi – http://bit.ly/2R9AnOW

Publicată de StirileProTV pe Luni, 20 ianuarie 2020

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: