Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară

Klaus Iohannis cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis cere convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

„Am trimis scrisorile de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru angajarea guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea urmează a avea loc săptămâna viitoare în perioada 27-31 ianuarie”, a spus președintele într-o conferință de presă, care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klau Iohannis face declarații de presă

‼️ LIVE ACUM: Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă. DETALII — http://bit.ly/2R9AnOW ‼️Guvernul a trimis în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în 2 tururi — http://bit.ly/2R9AnOW

Publicată de StirileProTV pe Luni, 20 ianuarie 2020

„Guvernul dorește să-și angajeze răspunderea”, a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă o eventuală demisie a premierului Ludovic Orban, președintele Iohannis a spus: „Nu exclud din start niciun scenariu”.

Cât despre moțiunea de cenzură, președintele a declarat: „Dacă va trece moțiunea sau nu, și eu mi-am exprimat scepticismul, guvernul va analiza situația și va veni cu soluții”.

Alegerile anticipate au fost, de asemenea, un subict discutat de președinte cu presa, la Cotroceni. „Eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, PNL la fel. Care vor fi pașii foarte concreți, veți afla atunci. Deocamdată, nu suntem în această situație”, a spus șeful statului referindu-se la eventualitatea în care liberalii vor fi puși în situația să voteze împotriva propriului guvern pentru a forța anticipatele.

Guvernul și-a asumat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară, după ce Guvernul și-a asumat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, că imediat ce proiectul de lege va fi trimis la Parlament îi va cere acestuia să se reunească într-o ședință extraordinară pentru adoptarea legii, potrivit digi24.ro.

„Astăzi guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se dorește revenirea la alegerea corectă, democratică și normală. O alegere potrivită și sprijin guvernul în acest demers.

Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe.

Ce sumă uimitoare va încasa Klaus Iohannis drept salariu în 2020

Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puțin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament și imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară”, a declarat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

După ce va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară urmează să fie stabilit calendarul angajării răspunderii. Ulterior, partidele care nu sunt de acord cu modificarea legislației electorale pot depune o moțiune de cenzură.

Etichete: