Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban s-a dezlănţuit la adresa PSD în ziua moţiunii: „L-aţi slugărit pe Dragnea”

Ludovic Orban s-a dezlănţuit la adresa PSD în ziua moţiunii: „L-aţi slugărit pe Dragnea”

Ludovic Orban

Miercuri se decide soarta Guvernului Orban. Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost dezbătută în plenul comun al Parlamentului și urmează să fie supusă votului.

UPDATE 5 februarie 2020, 15.40: Marcel Ciolacu: Guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al SD, susţine că Guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi.

„Nu am reuşit eu cât a reuşit domnul Orban să îi mobilizeze. În acest moment e o criză provocată de dl Orban şi PNL. Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedintel României. Categoric când vom avea o propunere vă anunţăm. O să am o discuţie şi cu Victor Ponta să avem o propunere comună la Cotroceni. Nu noi avem o problemă de a crea o majoritate. Nu noi am creat această criză. Azi am decis cu dl Ponta să mergem la Cotroceni cu o propunere comună în ceea ce priveşte premierul. Întotdeauna e un prim pas pentru anticipate. Şi când a căzut Guvernul Dăncilă era un prim pas pentru anticipate. Un scor de 261 de voturi e unul impresionant. Eu nu voi vota niciodată un Guvern Orban, cum nici nu am făcut-o până acum”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a răbufnit după citirea textului moțiunii împotriva Executivului pe care-l conduce. Orban îi acuză pe cei din PSD că l-au „slugărit” pe Liviu Dragnea şi că timp de trei ani au susţinut „toate acţiunile antiromâneşti care au aruncat în aer România”.

A lansat un atac virulent la adresa social-democraților

Liderul liberal a lansat un atac virulent la adresa parlamentarilor social-democraţi în momentul în care a luat cuvântul în Parlament.

„Vreţi, nu vreţi, sunteţi parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea şi nu veţi scăpa de stigmatul acesta toată viaţa voastă. Trei ani de zile l-aţi slugărit, aţi susţinut toate acţiunile antiromâneşti care au aruncat în aer România şi care ne-au adus pe marginea prăpastiei”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a spus că nu se lasă judecat de PSD. „Puteţi să faceţi ce vreţi, nu mă las judecat de voi. În trei ani de zile aţi arătat clar de ce sunteţi în stare, de sărăcie, dezinformare, slugărnicie şi nu aţi adus nimic bun României”, a precizat premierul, după ce moţiunea de cenzură a fost citită în Parlament. „Aţi depus moţiune de cenzură pentru că vă este frică de democraţie”, a mai spus Orban.

Guvernul său a adoptat 25 de OUG marți seară

Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri, o primă reacție publică cu privire la cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate aseară de Guvern. „Ce-au făcut?”, a reacționat premierul, după ce a fost întrebat ce spune cu privire la criticile PSD despre cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate.

„Românii nu așteaptă de la Parlamentul dominat de PSD nimic, în schimb așteaptă de la guvernul pe care îl conduc să rezolvăm problemele României. O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de relgementare al ordonanțelor și de ce a fost nevoie să le emităm. S-a făcut în deplină transparență și n-a fost OUG să-i scape pe pușcăriabilii din PSD, sunt OUG care rezolvă probleme românilor”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

„După moțiune, în funcție de rezultat, vom convoca conducerea PNL și vom lua toate deciziile care se impun. Suntem pregătiți pentru orice variantă”, a precizat el, adăugând că va da mai multe răspunsuri după moțiunea de cenzură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: