Redactia.ro
Home » Știri » Azi se decide soarta Guvernului Orban. Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură

Azi se decide soarta Guvernului Orban. Parlamentul dezbate și votează moțiunea de cenzură

Guvenul Orban

Astăzi este o zi decisivă pentru Guvernul Orban. Parlamentul dezbate și votează la această oră moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Sunt necesare 233 de voturi pentru ca moțiunea să treacă iar Executivul să fie demis.

Dacă moțiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” trece, pică și varianta alegerilor locale în două tururi. Se deschide, însă, calea spre anticipate, scrie ziare.com.

Plenul comun a început la ora 12.00. Sunt prezenți în plen 373 parlamentari, fiind la această oră întrunit cvorumul pentru a asigura cele 233 de voturi necesare pentru căderea Guvernului Orban.

Moțiune de CENZURĂ – dezbatere și vot

Moțiune de CENZURĂ – dezbatere și vot

Publicată de DCNews pe Miercuri, 5 februarie 2020

Calculele politice pentru moțiunea de cenzură se schimbă din oră în oră. Acum, PSD se bazează pe 237 de voturi, susțin surse din partid pentru Digi24. Asta, după ce aseară aveau considerabil mai multe. Chiar și așa, sunt suficiente pentru ca Guvernul Orban să fie demis.

PSD are 202 parlamentari, UDMR are 30, în total. Pro România are 21 la Cameră. Lor li se adaugă şi cei trei parlamentari ai Partidului Forţa Naţională. Prin urmare, chiar şi fără parlamentarii Pro România, PSD are, la limită, voturile necesare adoptării moţiunii.

Pro România s-a răzgândit și votează moțiunea de cenzură

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că Guvernul trebuie pedepsit și astfel anunță că va vota miercuri moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Asa cum am spus: un Guvern care afecteaza drepturile fundamentale ale romanilor la Sanatate si Educatie – este un Guvern care trebuie pedepsit; in Parlament si la vot de catre cetatenii afectati in mod direct!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Victor Ponta s-a hotărât și a anunțat că Pro România votează moțiunea de cenzură.

„După cum știți, nu am votat guvernul PNL-Orban, pentru că n-am încredere că poate să gestioneze țara. După trei luni, iată că am avut dreptate. Chiar și ei vor astăzi să pice guvernul și să intrăm într-o criză guvernamentală.

Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PNL și PSD nu o să avem primari în două tururi și președinți de consilii județene aleși. Cred că de data asta PSD și PNL și-au dat mâna împotriva partidelor mai mici, USR, Pro România și împotriva cetățenilor. Probabil că vor fi sancționați pentru asta. Cel mai rău lucru e ce s-a întâmplat aseară, 25 de ordonanțe importante în 25 de domenii importante, noaptea ca hoții.

Cel mai grav e că accesul la sănătate va fi doar pentru cei bogați. Era foarte clar din disperarea cu care au dat ordonanța că au niște datorii financiare la diverse companii private și un guvern care lucrează pentru interese private trebuie să plece cât mai repede. Parlamentarii vor vota cum cred, probabil vor vota pentru moțiunea de cenzură, eu votez pentru moțiune, pentru că vreau ca acest guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai dea alte ordonanțe de urgență. Cel mai important este ce se întâmplă după moțiune, dacă aceasta trece”, a declarat Victor Ponta.

Băsescu: „Victor Ponta şi-a vândut voturile”

După ce Victor Ponta a anunţat că va vota pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR, Traian Băsescu spune că acesta şi-a vândut voturile. Fostul preşedinte al României susţine că moţiunea de cenzură nu va trece.

„Victor Ponta și-a vândut voturile la toată lumea. În baza promisiunilor că va vota motiunea (împotriva guvernului Dăncilă n.r.), Orban ia dat partidului lui Ponta subvenții de la bugetul de stat ca fiind un partid parlamentar. Acum s-a dus și la Ciolacu si a luat ceva. În realitate, nu cred ca va cădea Guvernul. PSD nu are în intentie să cadă, pentru ca Guverrnul PNL să tragă ponoasele. Nu cred că va cădea Guvernul, dar are șanse”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: