Redactia.ro
Home » Știri » Guvernul Orban dă OUG pentru organizarea alegerilor anticipate

Guvernul Orban dă OUG pentru organizarea alegerilor anticipate

orban

Guvernul Orban pregăteşte o ordonanță de urgență cu modificări legislative în cazul în care se va ajunge la alegeri anticipate.

Premierul Ludovic Orban vrea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate, în cazul în care trece moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Executivul pregăteşte această OUG, deoarece în cazul demiterii prin moțiune de cenzură, nu ar mai putea emite OUG pe această temă, fiind un Guvern interimar.

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate.

Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Orban, potrivit Mediafax.

Orban a bătut palma cu Ciolacu. Când vor avea loc alegerile anticipate

Premierul a explicat că este necesară o adaptare a termenelor datorită termenului limită de 90 de zile care este stipulat în mod expres în prevederile constituţionale. „Nu cunosc conţinutul final al ordonanţei. Ştiu numai faza intermediară pe care am discutat-o, veţi primi toate informaţiile legate de acest act normativ în momentul în care el va fi aprobat de Guvern”, a precizat Orban.

Întrebat dacă OUG privind anticipatele va fi adoptată în şedinţa de marţi, el a spus: „Paza bună trece primejdia rea”.

Noi trebuie să fim pregătiţi să reglementăm situaţia care poate apărea în mod evident. Sigur că eu nu mă aştept ca PSD să adune voturile necesare la moţiunea de cenzură, dar v-am zis: paza bună trece primejdia rea şi este bine să fim pregătiţi, pentru că, vă spun limpede, în cazul în care va exista o majoritate pentru moţiunea de cenzură, în ceea ce priveşte PNL, decizia noastră este clară luată, ca să nu mai votăm învestirea niciunuia dintre cele două guverne pentru a declanşa alegeri anticipate. Asta le spun şi parlamentarilor, ca să ştie”, a mai declarat Orban.

Ordonanța de urgență stabilește componența Birourilor Electorale Permanente, circumscripțiile electorale, dar și alte aspecte organizatorice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: