Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban: Președintele și cu mine am hotărât că cel mai bine este să organizăm alegeri anticipate

Ludovic Orban: Președintele și cu mine am hotărât că cel mai bine este să organizăm alegeri anticipate

orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat, cvineri, după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis că s-a luat decizia că cel mai bine pentru România este organizarea de alegeri anticipate.

”Președintele și cu mine am hotărât că cel mai bine este să organizăm alegeri anticipate.

Românii au arătat clar, la europarlamentare și la prezidentiale că nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frâmnă în calea demersurilor președintelui”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Orban începe negocierile pentru alegerile anticipate. Premierul a anunțat când vor fi organizate

Întrebat dacă se gândește să își prezinte demisia, Ludovic Orban a spus că nu va dezvălui încă strategia luată în calcul.

De altfel, și preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că alegerile anticipate sunt posibile şi că se va implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate.

„Da, îmi doresc alegeri anticipate!”, a spus şeful statului.

El a menţionat că este evident faptul că, pentru a ajunge la anticipate, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. „Este evident moțiunea de cenzură o variantă prin care se poate inițializa acest proces. Dar, tehnic, și demisia este o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta, și cu Premierul, și cu alții.

Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuție cu Premierul Ludovic Orban și vom aborda aceste chestiuni”, a continuat Iohannis.

Întrebat ce se întâmplă dacă Ludovic Orban nu e convins de ideea de a demisiona, Klaus Iohannis a replicat: „Domnul Orban, din câte știu eu, își dorește alegeri anticipate, așa cum le doresc și eu”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini