Redactia.ro
Home » Știri » Dan Barna îi dă o veste proastă lui Orban. Nu va vota moțiunea care va declanșa anticipatele

Dan Barna îi dă o veste proastă lui Orban. Nu va vota moțiunea care va declanșa anticipatele

Dan Barna

Dan Barna salută decizia guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Liderul USR anunță însă că nu va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD, care ar putea duce la declanșarea anticipatelor.

„Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. (…) Democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici. E o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții din ce s-a întâmplat în acești ani.

Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democrația, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutățesc, calitatea vieții scade. Chiar și atunci când administrația publică are resurse la dispoziție”, a scris Barna, joi, pe Facebook.

Liderul USR a precizat că parlamentarii din partidul pe care îl conduce nu vor vota o moțiune de cenzură depusă de PSD.

„PSD și alți adversari ai democrației să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi”, a mai scris Dan Barna.

Guvernul s-a decis: își angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Guvernul își va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege pentru angajarea răspunderii pe proiectul de lege pentru alegerea primarolor în două tururi”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

El a precizat că PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus 1 dintre cetățenii care-și exprimă votul la alegerile locale și a amintit că PNL a inițiat un proiect de lege în acest sens, tocmai pentru a oferi legitimitate primarilor.

„Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a Birourilor Permanente Reunite la o defunctă comisie, pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul Camerei Deputaților”, a explicat premierul.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: