Redactia.ro
Home » Știri » Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale. David Kozak visa să devină criminal

Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale. David Kozak visa să devină criminal

Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale. David Kozak visa să devină criminal

Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale. David Kozak visa să devină criminal. Iată ce a declarat acesta înainte de tragedie!

David Kozak visa să devină criminal

David Kozak, studentul în vârstă de 24 de ani care a declanșat atacul armat la o universitate din Praga, unde 15 oameni au fost uciși și 24 au fost răniți, și-a exprimat intențiile sinistre în mod public prin intermediul rețelelor sociale, în special pe platforma Telegram. Înainte de a comite masacrul, Kozak a scris că întotdeauna a dorit să ucidă și credea că, la un moment dat, va deveni „un maniac”.

„Vreau să trag în școli și, posibil, să mă sinucid”, a scris tânărul de 24 de ani într-o postare înfiorătoare, înainte de a adăuga: „Întotdeauna am vrut să ucid. Am crezut că voi deveni un maniac în viitor”, relatează sarajevotimes.com

Studentul care a provocat masacrul la Praga și-a anunțat intențiile macabre pe rețelele sociale

Tânărul, care aparent părea un singuratic introvertit în lumea reală, a folosit platforma online pentru a medita la masacre și crime în masă, considerând canalul său de pe Telegram un „jurnal” al vieții sale „înainte de împușcături”.

În postări șocante, Kozak și-a exprimat dorința de a trage în școli și chiar de a se sinucide. De asemenea, l-a lăudat pe „Ilznaz”, presupusul nume al atacatorului din Rusia, Ilznaz Galyaviev, care a ucis nouă persoane într-un atac din 2021. Kozak a remarcat că este mult mai „profitabil” să comiți crime în masă decât în serie.

„Când Ilznaz a tras, mi-am dat seama că este mult mai profitabil să faci crime în masă decât în serie”, a mai spus el.

Postările sale cuprindeau și laude pentru o altă adolescentă, Alina Afanaskina, care a comis un atac armat într-o școală din Rusia. După comiterea masacrului, canalul său de pe Telegram a fost retras, dar nu înainte de a dezvălui latura întunecată și sinistră a gândurilor lui Kozak.

„A fost ca și cum ea ar fi venit în ajutorul meu din ceruri, chiar la timp”, a mai postat el.

Profilul lui David Kozak

Kozak, deținător legal de arme, avea o diplomă de licență în istorie și studii europene și era în curs de a-și finaliza masteratul, concentrându-se pe istoria Poloniei. El locuia în satul Hostoun din centrul Boemiei împreună cu tatăl său.

În ziua atacului, autoritățile cehă au aflat că Kozak și-a ucis tatăl înainte de a se îndrepta spre Praga, anunțând public fapta sa și exprimându-și intenția de a comite și un atac armat la școală. Atacul a fost oprit de poliție, iar Kozak și-a provocat răni mortale, evitând astfel arestarea.

Ancheta inițială indică faptul că atacatorul a acționat singur, iar autoritățile au exclus legături cu organizații teroriste internaționale. Sinuciderea a fost un subiect recurent în postările lui Kozak pe rețelele de socializare, prefigurându-și tragicul sfârșit într-un schimb de focuri cu poliția.

Sursa foto: sarajevotimes.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: