Redactia.ro
Home » Știri » Studiu: 70% dintre Europeni vor continua să călătorească în 2020, în creștere cu 23% față de luna trecută

Studiu: 70% dintre Europeni vor continua să călătorească în 2020, în creștere cu 23% față de luna trecută

calatorii 2020

În comparație cu sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare. De asemenea, sugerează că europenii sunt acum mai puțin îngrijorați de bugetul de vacanță decât erau atunci când criza era în primele faze.

26% dintre europeni vor aștepta până anul viitor sau dezvoltarea vaccinului pentru a călători în străinătate

Aproape jumătate dintre participanți au declarat că ar dori să călătorească în altă țară înainte de luna Septembrie dacă nu vor mai exista restricții privind deplasările, în timp ce 26% vor aștepta până anul viitor pentru a face acest lucru – 6% dintre aceștia condiționând plecarea de accesul la un vaccin. Deși regulile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului sunt prioritare, se poate observa o creștere a dorinței de a călători în afara țării în 2020. Procentul celor care așteaptă aceste vacanțe este cu 23% mai mare decât rezultatul din luna trecută, ajungând la 70% dintre respondenții europeni. Românii sunt aliniați acestui trend, 69% dintre ei confirmând această dorință.

75% dintre participanții la studiu vor călători în interiorul țării

În perioada mai – septembrie (inclusiv), cel puțin 75% dintre respondenți declară că vor să exploreze țara în care trăiesc, parcurgând cu mașina distanțe mai lungi sau plănuind escapade în orașele preferate. Răspunsurile din România depășesc media europeană, procentul celor care vor să călătorească (și) în interiorul țării în acest an ajungând la 87%.

Surprinzător, estimările de buget pentru călătoriile din 2020 arată mai bine în sondajul din această lună, comparativ cu cel de luna trecută. În luna mai, 42% dintre europeni se așteaptă să cheltuiască aceleași sume ca în planificarea inițială, iar 18% vor reduce bugetul doar cu 0-20%. Aceeași întrebare adresată în luna aprilie a arătat că 36% dintre europeni vor păstra același buget de vacanță pentru acest an, iar scăderile estimate erau puțin mai mici.

Probabil că turiștii au găsit unele soluții financiare sau doar au avut temeri mai mari în primele faze ale pandemiei. Așteptările românilor privind bugetul de vacanță pentru acest an sunt similare cu cele ale celorlalți europeni, 56% dintre conaționali – media europeană fiind de 60% – estimând reduceri de maximum 20% pentru călătoriile din acest an.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini